Kan lanceringen af ​​Colony v2 lindre DeFis styreproblemer?

Colony, et tidligt Ethereum-projekt, der sigter mod at opbygge decentraliseret styringsværktøj, meddelte i dag, at det forbereder sig på en genstart, der har været fem år, flere fejltrin og et par halvstarter i gang.

Hvis det lykkes, kan den nye app imidlertid være en velsignelse for de snesevis af decentraliserede finansieringsprotokoller (DeFi), der i øjeblikket kæmper med den klodsede mekanik i DAO-styring – et næsten almindeligt anerkendt problem med stort behov for en løsning.

For næsten et halvt årti siden, kolonien blog først lagt organisationens vision for “Fremtiden for arbejde”:

“Ved at tilpasse arbejdsstyrkens incitamenter til produktivitet vil folk overalt i verden være i stand til at opbygge organisationer sammen online uden behov for hierarkisk ledelse.”

Denne vision førte til en hvidbog fra 2017 og derefter en mislykket indledende produktlancering – en, som selv virksomheden erkender, var en fiasko, ringer den tidlige app en “lige så behagelig brugeroplevelse som rodkanalkirurgi og ikke så nyttig.”

I en blog stolpe i dag afslørede Colony Foundation en ny app med et væld af funktioner, der løser mange af de udfordringer, som både DAO-deltagere og investorer ofte klager over: besværlig stemmemekanik, manglende fleksibilitet og forstærkning af magt. Relanceringen er i øjeblikket planlagt til 15. februar på Ethereum- og xDAI-kæderne.

Ifølge Colony-medstifter Jack du Rose afspejler den nye lancering bedre den vision, der er angivet i hvidbogen – og endnu før det nogle af de grundlæggende filosofier, der vandt Colony-pladser på tidlige konferencestillinger og hackathon-priser.

”Koloni får sit navn fra myrekolonier – komplekse adaptive systemer, hvor du har enkle regelsæt, der tilsammen i kombination resulterer i sofistikeret, fremtrædende opførsel fra en gruppe som helhed,” sagde han.

Enkle regler og kompleks adfærd – måske præcis hvad DeFi har brug for lige nu.

Ustyggelig regeringsførelse

DAO-nidkære vil have dig til at tro, at decentraliseret regeringsførelse er den uundgåelige fremtid for, hvordan menneskelige organisationer sammensætter og fremmer sig selv: åben, tilladelsesløs innovation og bottom-up-arbejder-ejerstrukturer, hævder de, vil uundgåeligt udkonkurrere centraliserede enheder i sidste ende. 

Den nuværende virkelighed er imidlertid, at DAO-strukturer ikke er tæt på at tilføre værdi til en organisation.

”Problemet, vi ser med DAO’er, som de er lige nu, er, at de ikke reducerer transaktionsomkostningerne ved markedsmekanismen for arbejdskraft. De reducerer bestemt ikke koordineringsomkostningerne, de øger det, fordi de kræver alt for at have denne latterlige beslutningsprocedure omkring sig, ”sagde du Rose.

Afstemning om protokolopgraderinger har længe været et mål for kritikere og et smertepunkt for projekter, der kræver kedelige ja / nej-stemmer om enkle protokolændringer. Som sådan vil en af ​​Colony’s nøglefunktioner være “doven konsensus” – en antagelse på protokolniveau, at mange vigtige beslutninger træffes på det sociale lag i en DAO, og at stemmer kun er nødvendige, når et medlem gør indsigelse.

Tilsvarende har kritikere stillet spørgsmålstegn ved, i hvilken grad DAO’er virkelig lever op til deres “decentrale” mærke: mange af de største og mest succesrige opretholder høje tokenkoncentrationer på det grundlæggende hold.

Ikke alene forædler den magten i nogle få hænder (på mange måder det modsatte af, hvad DAO-regeringen søger at opnå), denne centralisering gør ansættelse vanskeligere, da nyankomne måske føler, at de ikke har et rimeligt skud at gøre deres stemmer høres og tjener en andel i succesen med sagen.

Til dette formål anvender Colony en række værktøjer for at forhindre et “indflydelsesaristokrati.”

”Omdømme henfalder over tid, hvilket betyder, at det omdømme, som alle har i organisationen, vil normalisere sig over tid for nøjagtigt at afspejle værdien af ​​deres seneste indsats.” siger du Rose.

Nybegyndere kan gradvist optjene ”Omdømme” i dedikerede undergrupper, såsom “Marketing” eller “Produkt”, hver gang de får betalt i koloniens oprindelige token, hvilket igen giver mulighed for at stake og stemme på forslag også.

Du Rose siger, at dette afbalancerer evnen til at tiltrække nyt talent og hæve deres stemmer, samtidig med at det belønner grundlæggere korrekt.

”De viste initiativet til at bakke noget op, når det lovede i sine meget tidlige faser, men det betyder ikke, at de skulle have al indflydelse, fordi det meget godt kan være, at de bedste mennesker kommer sammen, når de bygger et damphoved , ”Sagde han om omdømmeforfald. “Disse mennesker skal være i stand til at tjene ordet inden for den organisation, de fortjener.” 

Fra DAO til DAO

Mens DeFi-protokoller er den mest åbenlyse indledende produktmarkedstilpasning, forestiller du Rose sig også centraliserede enheder, der også bruger Colony. 

“Du kan gå fra DAO til DAO – Diktatorisk autokratisk organisation til decentraliseret autonom organisation,” jokes han.

Som han ser det, starter mange organisationer uundgåeligt som et diktatur / en en-mands opstart og skifter til sidst til mere flade magthierarkier af nødvendighed.

”Alle organisationer kan drage fordel af at være mere automatiserede og af, at beslutningsmyndigheden skubbes ud til organisationens kanter, så de mennesker, der udfører arbejdet, faktisk har frihed til bare at fortsætte og gøre det uden så meget ledelsesomkostninger. ”

Det, der virkelig begejstrer du Rose, er dog det sci-fi-potentiale, der ligger i DAO-organisationer. Han smilede, da han beskrev en mulig fremtid, hvor NFT-baserede spil betyder, at 15-årige er iværksættere, der skaber og distribuerer digital værdi til klanmedlemmer via en DAO.

“Du kan ende med at se ordener i enhjørningsstørrelse, der er helt virtuelle.”

Arbejdets fremtid er i sidste ende vanskeligt at forudsige, da nye systemer fører til nye og nye adfærd.

”En rigtig interessant interoperation og komposibilitet, der begynder at dukke op mellem protokoller, styringsprotokoller og de mennesker, der styrer dem, der bare bliver virkelig dybt sammenkoblet og vil resultere i nogle virkelig interessante opførelser af det komplekse system, der er Ethereum økosystem. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map