Lov dekodet: Crypto på vej op, Big Tech på varsel, 11. – 18. december

Hver fredag ​​leverer Law Decoded analyse af ugens kritiske historier inden for politik, regulering og lov. Law Decoded vil holde pause i næste uge i ferien, men vender tilbage i det nye år. 

Redaktørens note

Efterhånden som helligdagene trænger til, har Bitcoin ødelagt rekordhøje højder. Af grunde til det, se Cointelegraphs markedsdækning. Jeg ved det ærligt aldrig. Måske med handlingen med julehandel, der finder sted bag computeren, har folk henvendt sig til Coinbase i stedet for Amazon. Eller måske har truslen fra statskassen krævende rapporter fra børser, der interagerer med selvhostede tegnebøger, folk, der prøver at flytte så meget fiat ind i krypto og derefter væk fra børser som muligt.

I bredere juridiske nyheder kan vi meget vel gå ind i en ny æra med tillidsforstyrrelse inden for teknologi. Store navne som Amazon, Facebook, Apple og Google har været på tynd is i lang tid, men nye love om konkurrence i EU og nye kartelsager og efterforskning i USA i den forløbne uge er kulminationen på langvarige bekymringer fra lovgivere og regulatorer.

Forholdet mellem regeringens holdning til disse kolossale teknologivirksomheder og krypto er som altid et åbent spørgsmål. Det har altid slået mig, at det store flertal af kryptoindustrien drager fordel af lovgivere, der gennemgår de enorme platforme, især hvad angår forbrugsdatabrug og monopolistisk praksis. Open source-software distribueret på tværs af noder undgår sådanne problemer ved hjælp af værktøjer, der er teknologiske snarere end lovlige.

Coinbase fører til, at afgiften offentliggøres

I går meddelte den førende kryptobørs Coinbase, at de arbejdede sammen med Securities and Exchange Commission for at gå videre med at tage firmaet offentligt.

Firmaet sagde, at det havde indsendt et udkast til S-1-formular, der kræves for at begynde offentlig handel. Denne form forbliver dog fortrolig, så detaljerne er tilsvarende begrænsede, og firmaet har opretholdt et notorisk stramt skib så vidt informationslækager når ud til offentligheden – især om at blive offentligt.

Et af de største navne i krypto, Coinbase har længe været en stor kandidat til den første rigtige krypto-børsintroduktion. I en underlig fluke lykkedes det kinesiske mineselskab Canaan Creative at blive børsnoteret på Nasdaq sidste år, men har ikke gjort branchen særlig stolt. Coinbase er derimod på mange måder en typisk San Francisco tech enhjørning med et mangeårigt ry for at overholde strengere amerikanske regulativer end mange figurer i krypto ønsker..

Samtidig er udkastet til registrering i øjeblikket i hænderne på SEC. Selv i de bedste tider har Kommissionen været kendt for at standse på krypto-beslutninger. En nylig boom i børsintroduktioner kan have trukket Coinbase til at offentliggøre sit arbejde med en S-1, men når høytiden nærmer sig og et antal planlagte ændringer i SECs ledelse, er det usandsynligt, at en Coinbase-børsnotering sniger sig på os.

Ikke helt sheriffen i Nottingham: Robinhood i problemer med værdipapirtilsynsmyndigheder

På tværs af linjen mellem traditionel aktiemægler og skræmmende fintech kan Robinhood måske have fundet sig i en juridisk marmelade.

I denne uge betalte Robinhood 65 millioner dollars til SEC for at afvikle gebyrer, som firmaet havde vildledt kunderne med hensyn til, hvor god en aftale de fik med den “kommissionsfri” platform. Som med mange SEC-handlinger vedrører disse anklager gamle lovovertrædelser, der dateres mellem 2015 og 2018. SECs håndhævelsesapparat tager et stykke tid at komme i bevægelse.

Mere ildevarslende for Robinhood kan være en verserende sag fra Massachusetts-værdipapirtilsynsmyndigheder, der tilsyneladende har problemer med, hvordan handel “præsenteres som en slags spil, som du muligvis kan vinde.”

Robinhoods appel har altid været, hvordan det gør investering enkel og tilgængelig. Det markedsfører sig især til unge mennesker, hvoraf mange måske har nul erfaring med investeringer, men som værdsætter platformens gamification af investeringer, inklusive aktier og kryptokurver. En juridisk indsigelse mod at gøre investeringsvenlig virker som en ret eksistentiel trussel mod Robinhoods forretningsmodel. Men igen er der intet sket endnu med den sag.

Federal Trade Commission ønsker svar fra sociale medier, der er store hitters

FTC sendte for nylig en ordrerunde til ni af de største sociale medieplatforme og krævede svar på, hvad de laver med brugerdata.

Selvom FTC siger, at ordrer ikke er en del af nogen aktiv sag, og Kommissionen har myndighed til at anmode om oplysninger fra firmaer, er handlingen en del af en stigende tidevand for mistanke mod større platforme.

Som nævnt ovenfor, og som Cointelegraph tidligere har rapporteret, er mysteriet bag indtægtsgenerering på sociale medier måske dets mest fordømmende funktion. Under tvister om datamoderationspraksis – som nåede en feberhøjde omkring tidspunktet for præsidentvalget i 2020 – afslørede et temmelig gapende hul i samtalen. Ingen ved nemlig, hvordan disse platforme tager beslutninger, der påvirker, hvad milliarder af brugere ser. Administrerende direktører kan afvise skylden på algoritmer, som de kan holde fortroligt under industriens beskyttelse.

Selvom FTC ikke vil offentliggøre resultaterne af disse ordrer, er der ingen tvivl om, at vi er vidne til en havændring, hvad gigantiske sociale medier kan slippe af med.

Yderligere læser

AEI’s Bronwyn Howell betragter CBDC’er og deres plads i fremtiden for penge.

Advokater for BakerHostetler sammenbrud Telegram ICO-sagen.

Skriver for Brookings, Tarah Wheeler forklarer det nylige hack på et antal amerikanske agenturer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map