Mark cubanske problemer brænder varsel på stødende ENS domæne

Nogen sendte Mark Cuban et profant Ethereum Name Service-domæne for et par dage siden. Efter at opmærksomme Twitter-brugere for nylig har sporet hans etheradresse, var det kun et spørgsmål om tid, før en bølge af uønskede spamtransaktioner kom ind på hans konto. Dette er trods alt internettet. Her er der monstre.

Selv om det ikke er helt klart, hvad det formodede trolds slutspil var, var ordet ikke desto mindre stødende nok til at hæve nogle øjenbryn på Cointelegraph, og vi har ikke til hensigt at genoptrykke det her. Det er nok at sige, at en anstændig person ikke ønsker at blive kendt som ejeren af ​​dette domæne, selvom de ikke var en berømthedsmilliardær.

Vi rakte ud til Mark Cuban for først og fremmest at finde ud af, om han vidste noget om dens oprindelse. Havde han købt det selv? Var han overhovedet klar over, at han ejede det? Og vigtigst af alt, hvad var hans planer for navnet fremadrettet?

Han svarede:

“For pokker. Nej, jeg ejer ikke [det]. Jeg antager, at alle kan sætte en et-adresse til et domæne. Jeg ved ikke engang, om det er muligt at ændre det. Tak for advarslen.”

Mens cubansk er blevet mere og mere involveret i blockchain-rummet for sent, er han stadig en relativ nybegynder i visse aspekter af samfundet. Som sådan var hans forståelse af, hvordan Ethereum Name Service eller ENS, domæner erhverves, kontrolleres og overføres oprindeligt noget begrænset.

ENS tilbyder brugerne en decentral måde at bruge menneskelæsbare ord til deres blockchain-adresse i stedet for en uhåndterlig alfanumerisk streng. For eksempel er Vitalik Buterin kendt for at bruge vitalik.eth til sin adresse i stedet for 0xd8dA6BF26964aF9D7eEd9e03E53415D37aA96045. Let peasy.

Vanskeligheden ved denne tjeneste er, at når du først ejer et ENS-domæne, kan du pege det på enhver adresse i Ethereum-blockchain uden at kræve tilladelse fra adresseens ejer. Dette gør det muligt for internet-tricksters at målrette stødende domænenavne mod intetanende brugere i et forsøg på at få det til at se ud som om de vælger ubehagelige ord og sætninger efter eget valg..

Cubaner tog denne iboende vanskelighed op og bemærkede “det er indlysende, at det blev sendt til mig, og jeg købte det ikke.” Han spurgte Cointelegraph: “Er det muligt at annullere [navnet] eller afvise kontrakten?” Når man gravede dybere, blev det klart, at troldet havde gjort noget af en fejl i dommen. Der er tre dele til et ENS-domæne – Registranten, som er ejeren, controlleren, der administrerer underdomæner såvel som hvor domænenavnet peger, og posten, der noterer den aktuelle adresse, hvor mønter modtages, når domænet indtastes i en tegnebog.

Generelt, når ondskabsskabere peger et domæne på en intetanende brugers adresse, ændrer de kun enten controlleren eller posten. De opgiver normalt ikke total kontrol over selve domænet. Denne særlige trold, som cubansk morsomt omtalte som en “idiot”, havde i stedet givet de fulde registrantrettigheder til hans adresse. Dette tildelte ham uhindret ejerskab og kontrol over domænet.

Med dette i tankerne og med en vis teknisk hjælp fra Cointelegraph slog cubaneren på vej til at en-up det tåbelige trold og bortskaffe navnet en gang for alle. Han ændrede Controller, Record og endelig Registrant, så de hver især ville være ejet af en brænderadresse – dvs. en adresse, hvis private nøgler annulleres enten ved design eller hensigt. I Marks tilfælde involverede dette selv at skabe en ny smidbar tegnebog med det formål at gøre den utilgængelig, når hans mission var afsluttet. Da han blev spurgt om hans tidslinje til bortskaffelse af tegnebogens nøgler, sagde han:

“Hvilke nøgler? De er væk.”

Som et resultat har domænet nu faktisk ingen ejer. Og så forbliver det (i det mindste indtil registreringen udløber.)

Når vi stod over for spørgsmål om, hvordan lignende ejerskabsproblemer skulle håndteres i fremtiden, fastholdt cubanske, at ansvaret for sådanne overtrædelser i sidste ende ligger hos udviklerne af decentrale applikationer:

”Dette er et problem, som ENS bliver nødt til at løse. Der skal være accept af en overførsel. Ellers vil misbruget være rigtig dårligt. Dette er en svaghed i systemet, der skal løses. ”

Mark Cuban har arbejdet med at modne sin statur inden for blockchain-samfundet i løbet af de sidste par måneder. I går deltog han i en Ask Me Anything-session om Reddit ved at benytte lejligheden til at diskutere fremtiden for distribueret teknologi og traditionel finansiering. I januar skabte han overskrifter ved at sammenligne kryptos nuværende bane med dot com-boblen – en æra, der banede vejen for noget af hans oprindelige succes tilbage i slutningen af ​​90’erne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map