Nigerianske svindlere brugte BTC & Gemini Exchange til Siphon Millions

De to nigerianske jetsettere, der udfyldte deres Instagram-konti med billeder af deres prangende rigdom, blev udleveret fra Dubai til USA. Ifølge FBI var de i stand til det konvertere millioner af dollars til Bitcoin (BTC) via Gemini-børsen.

Transaktionsoversigt for Bitcoin-adresse 16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn. Kilde: Crystal Blockchain

Transaktionsoversigt for Bitcoin-adresse 16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn. Kilde: Crystal Blockchain

De to er Olalekan Jacob Ponle, også kendt som “Mr. Woodbery ”og” Mark Kain ”og Ramon Olorunwa Abbas, der brugte aliaserne“ Ray Hushpuppi ”og“ Hush ”. FBI-klagen fokuserede på førstnævnte aktiviteter og hvordan han brugte Bitcoin til at overføre de stjålne midler.

E-mail-kompromis – 1.500 BTC

Ifølge FBI var Ponle sammen med sine medskyldige involveret i en ordning kendt som business email compromise eller BEC. En kriminel ville få adgang til en legitim forretnings-e-mail-konto og derefter manipulere virksomhedens medarbejdere til at overføre virksomhedens midler til kriminelens bankkonto. Klagen hævder, at Ponle og hans medskyldige svindlede amerikanske virksomheder på titusindvis af dollars, mens de konverterede $ 6,5 millioner til 1.500 BTC:

“Foreløbig blockchain-analyse indikerer, at PONLE modtog mindst 1.494,71506296 bitcoin relateret til disse BEC-ordninger, til en værdi af ca. $ 6.599.499,98 på det tidspunkt, hvor han modtog provenuet.”

Klagen sagde, at det er klart, at Ponle ikke var meget optaget af at dække sine spor på Bitcoin-netværket, da han har brugt den samme adresse (16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn) siden 2014, selvom klagen kun fokuserer på hans ulovlige aktivitet i løbet af 2019 kun 2019.

Tvillingebytte

Tvillingene var kriminelernes yndlingsudveksling. Dette kan virke overraskende i betragtning af at børsen betragtes som en af ​​de mest kompatible i branchen. Imidlertid kan dette valg sandsynligvis forklares ved, at de anklagede havde brug for en amerikansk baseret udveksling, der henvender sig til virksomheder.

Den 15. februar 2019 bekræftede Ponles medarbejder, at 2.149.000 $ med succes var blevet deponeret til Gemini og konverteret til BTC.

En diskussion mellem Ponle og hans medarbejder om transaktionen den 15. februar 2019

En diskussion mellem Ponle og hans medarbejder om transaktionen den 15. februar 2019

Disse transaktioner, når de spores på Bitcoin blockchain, beløb sig til 340 og 261 BTC hver, 601 BTC i alt. På det tidspunkt var Bitcoin-prisen omkring $ 3.500.

To Bitcoin-transaktioner fra Gemini udveksles til Ponles adresse. Kilde: Crystal Blockchain

To Bitcoin-transaktioner fra Gemini udveksles til Ponles adresse. Kilde: Crystal Blockchain

FBI infiltrerer Ponles indre cirkel

En anden transaktion fandt sted den 17. januar 2019, da Ponles medskyldige konverterede $ 119.000 til 33,13 BTC – i FBI-klagen siger det fejlagtigt 3,13 i stedet. Denne transaktion stammer fra en uidentificeret adresse, men den er et hop væk fra en anden amerikansk børs – Kraken. Selvom sidstnævnte ikke er nævnt i klagen.

I juli var FBI i stand til at infiltrere Ponles indre cirkel, da en agent begyndte at kommunikere med Ponle online ved hjælp af det samme håndtag, der tidligere blev brugt af en af ​​hans medarbejdere. Den 9. september 2019 fandt en diskussion mellem Ponle og hans medarbejder sted at konvertere $ 5 millioner til Bitcoin.

En diskussion mellem Ponle og hans medarbejder om transaktionen 9. september 2019

En diskussion mellem Ponle og hans medarbejder om transaktionen 9. september 2019

Uden at Ponle vidste, var denne gang en FBI-agent i den anden ende af chatten. Selvom klagen ikke specificerer den, er denne transaktion sandsynligvis aldrig sket, da der ikke kan identificeres nogen tilknyttet transaktion med “16AtGJ BTC Wallet.”

Udbetaling via LocalBitcoin & Huobi

Mens Gemini var udvekslingen af ​​valg for at konvertere stjålet fiat til Bitcoin, var LocalBitcoins og Huobi at foretrække valg til udbetaling. Ifølge Crystal Blockchain blev 577 BTC ryddet via førstnævnte og 539 BTC via sidstnævnte. Begge er tidligere blevet kritiseret for slap KYC-procedurer.

Ponle og hans kollega Abbas levede et liv med prangende rigdom og paraderede deres nyerhvervede formuer på Instagram. I et af hans sidste indlæg, Ponle formanede hans tilhængere mod skyld forbundet med rigdom:

”DU ER VÆRDET FORTYDELSERNE FOR DIN ARBEJDE &# 128153; Stop med at lade folk få dig til at føle dig skyldig for den rigdom, du har erhvervet, især når du betalte i blod, sved og tårer, for at have de ting, der betragtes som “ikke-købbare”. “

Ponles Instagram-indlæg. Kilde: Instagram

Ponles Instagram-indlæg. Kilde: Instagram

Nu afgør retten hans skyld.

Tvillingene nægtede at kommentere situationen, skønt deres talsmand fortalte Cointelegraph, at børsen bruger Chainalysis til at overvåge risici.

FBI afviste Cointelegraphs anmodning om kommentar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map