Rob fra de fattige og give til de rige? Robinhood beder rasende tilbageslag efter at have begrænset handler

Blot timer efter en gang så populær handelsapp Robinhood meddelte, at det ville suspendere køb af aktier, der blev skubbet af detailinvestorer på Reddit, og samfundets tilbageslag har været hurtig og hård.

I morges, Robinhood sagde det havde begrænset transaktioner for American Airlines, AMC Entertainment, Blackberry, Best Buy, Castor Maritime, Express, GameStop, Koss Corporation, Naked Brand Group, Nokia, Sundial Growers, Tootsie Roll Industries og Trivago N.V.

Selvom handelsappen hævdede, at handlingen skyldtes “betydelig markedsvolatilitet”, er timingen mistænkelig i betragtning af at mange af de pågældende aktier var dem, der blev pumpet af Redditors, der oprindeligt gik op mod store Wall Street-handlende, der sælger GameStop-aktier og senere henvender sig til AMC, Blackberry og andre. Gennemsnitlige investorer, der kun købte nogle få aktier eller mere, hjalp med at skubbe prisen på GME til nye all-time højdepunkter midt i en pandemi, når færre køber fra murstensbutikker.

I betragtning af Robinhoods mission udmelding at “Alle skal have adgang til de finansielle markeder”, og at det forsøger at “demokratisere finansiering for alle”, at begrænse handler med sådanne aktier midt i et stort antal køb fra enkeltpersoner får det til at virke som platformens ledelse er hyklerisk: ikke giver gennemsnitsinvestorer mulighed for at kæmpe tilbage mod milliarder af hedgefonde, der manipulerer markedet med kortsalg af aktier.

Som svar bunker lovgivere, store aktører i industrien og endda berømtheder kritik af Robinhood.

To amerikanske kongresfolk, demokratiske repræsentanter Rashida Tlaib og Alexandria Ocasio-Cortez, har opfordret det amerikanske repræsentanternes finansudvalg til at undersøge handelsplatformens handlinger og påståede markedsmanipulation. Ted Cruz, en republikansk senator, der er i øjeblikket taget i betragtning som et mål for en etikundersøgelse for hans påståede rolle i terrorangrebet på det amerikanske hovedstad, sagde han var enig i AOCs vurdering af situationen.

Dette er ud over det absurde. @FSCDems har brug for en høring om Robinhoods markedsmanipulation. De blokerer muligheden for at handle for at beskytte hedgefonde Wall St. og stjæler millioner af dollars fra deres brugere for at beskytte folk, der har brugt aktiemarkedet som et kasino i årtier. https://t.co/CGkJxVfzkv

– Rashida Tlaib (@RashidaTlaib) 28. januar 2021

Dette er uacceptabelt.

Vi skal nu vide mere om @RobinhoodAppBeslutning om at blokere detailinvestorer fra at købe aktier, mens hedgefonde frit kan handle med aktien, som de finder passende.

Som medlem af Financial Services Cmte vil jeg støtte en høring, hvis det er nødvendigt. https://t.co/4Qyrolgzyt

– Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) 28. januar 2021

Dave Portnoy, grundlæggeren af ​​Barstool Sports, der kortvarigt kom ind i kryptorummet sidste år, er ringer for at Robinhoods hold bliver fængslet i betragtning af dets forsøg på at blande sig i det frie marked:

“Robinhoods hele forretningsmodel er at imødekomme de nøjagtige mennesker, de nu prøver at f — med og skræmme til at sælge,” sagde Portnoy. “De vil aldrig komme sig efter dette.”

En gruppe investorer har allerede taget sagsanlæg. I dag, i det sydlige distrikt i New York, var der en klagesag indgivet mod Robinhood for at begrænse GME-aktiehandel “midt i en hidtil uset aktiestigning, derved frataget detailinvestorer muligheden for at investere i det åbne marked og manipulere det åbne marked.”

Nogle eksperter sætter dog spørgsmålstegn ved lovligheden af ​​Redditors "sammensværgelse" for at hæve prisen på disse lagre. Preston Byrne, en partner i New York-baseret advokatfirma Anderson Kill, sagde detailinvestorernes handlinger kan være i strid med love, der falder ind under US Securities and Exchange Commission’s lovgivningsmæssige paraply.

“Hvis to handlende konspirerede for at hæve prisen på et værdipapir, ville det være ulovligt,” sagde Byrne. ”Når to millioner mennesker gør det, er noget af aktiviteten ærlig, men meget af det er det ikke. Jeg forstår, at Reddit-faktoren gør det sødt, men loven brydes. ”

Virkningen af ​​Robinhoods beslutning om at begrænse handel har allerede påvirket disse målrettede aktier. GameStop-aktien faldt 70% fra det højeste på $ 469,42 i går til $ 141 tidligere i dag, mens AMC faldt ca. 62% i samme tidsramme. ”Lad folket handle” er måske ikke længere repræsentant af platformen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map