Sociale netværk og den digitale økonomi: En forhåndsvisning af IMVUs VCOIN

Da Securities and Exchange Commission velsignede den sociale medieplatform IMVU for at lancere VCOIN, var det et stort spring fremad for acceptabelt omfang af kryptoapplikationer. 

Konsekvenserne for hvilke slags projekter SEC anser for en sikkerhed er i sig selv enorme. Men en del af appellen fra VCOIN til SEC er, at IMVU med sin stabile pris og klare brugssag har formået at demonstrere over for Kommissionen, at tokenet er et middel til at gøre platformen til en mere naturtro digital verden, der er sjovere at hænge ud i.

For de ukendte annoncerer IMVU sig selv som “en social oplevelse.” Det ligner Second Life, idet brugerne påtager sig 3D-avatarer, som de kan udforske en verden med. I IMVUs tilfælde er denne verden for det meste barer og klubber – 3D-miljøer overlejret i chatrumsdynamik. Men folk bruger penge på disse ting og i IMVUs tilfælde sender de penge til hinanden.

Vi har økonomien…

Ved hjælp af sine eksisterende kreditter, der er prissat til 1.000 til dollar, er IMVU allerede vært for en økonomi med månedlige 27 millioner transaktioner, der udgør op til 14 millioner dollars. Ifølge John Burris er den “omfattende virtuelle økonomi” værd $ 45 millioner, og dens eksistens er central for IMVUs appel til SEC.

Burris, der er IMVUs chefstrategi og blockchain-officer, for nylig dæmpet den nye platform for Cointelegraph og påpegede stolt en levende internetøkonomi, der skylder sociale medier, chatrooms, massivt multiplayer online-spil og nu blockchain:

”Dette er VCOIN-stykket: Vi har en massiv virtuel økonomi, der drives af vores brugere. Så brugerne er dem, der opretter alle de virtuelle varer – alle de virtuelle tøj, møbler til dit værelse, animationer, som dine avatarer kan gøre, og de opretter også alle de virtuelle, jeg kalder dem tjenester. Det er dem, der er vært for natklubber på platformen eller kan hjælpe dig med at pynte din avatar, eller som vil lede pubben, hvor de ser Premier League fodboldkampen. Det er dem, der kører alle disse oplevelser på platformen. ”

Omfanget af VCOINs potentielle brugerbase er uden fortilfælde blandt SEC-handlingsbreve – som grundlæggende bekræfter, at Kommissionen ikke vil betragte et symbol som en sikkerhed, hvis den overholder visse angivne bestemmelser. SEC har sagt, at kryptokurver som Bitcoin og Ether heller ikke er værdipapirer, men det er fordi de ikke skylder deres succes til en enkelt enhed. Decentralisering har med andre ord sine juridiske fordele.

Centraliseret og indeholdt

VCOIN er tydeligvis et centraliseret projekt fra IMVU, og ingen laver nogen knogler om det, men brevet uden handling er en anerkendelse af, at VCOIN er et hjælpeprogram med IMVUs interne økonomi som brugen. Mens brugere vil være i stand til at fjerne VCOIN fra IMVUs platform og ind i Uphold-tegnebøger, bør IMVUs platform forblive deres primære brug. Dette giver SEC en anden funktion, som de holder af: Siled-brug.

Når man sammenligner VCOIN med for eksempel Facebooks Diem (tidligere Libra), er der ligheder. Nemlig en eksisterende social platform, der forsøger at overlejre et fiat-bundet token på sit netværk. Imidlertid er syv millioner brugere naturligvis ikke det samme som to milliarder, og grænserne for VCOINs brugssag ligger stort set inden for rammerne af dens virtuelle verden. På trods af evnen til at skifte værdi væk fra platformen, er der ingen grund til at forvente, at den største brug af VCOIN’er bevæger sig uden for sin monetære sneglob. På den anden side kunne Facebook med sin Marketplace alene forbinde Vægten med muligheden for at købe rigtige huse, biler eller, hvis republikanerne for de finansielle tjenester fik deres vilje, kanoner.

Global brug inde i sne kloden, og hvor KYC vil indregne

En bemærkelsesværdig bestemmelse i IMVUs plan er, at brugerne i vid udstrækning har frihed til at udveksle VCOIN indbyrdes inden for dets sne-klot-miljø uden kend-din-kunde-identifikation. ”Vi ønskede, at der ikke skulle være nogen KYC for et flertal af brugerne; evnen til at købe, bruge, holde, sende til andre brugere, betale med VCOIN uden KYC, ”sagde Burris. Der er visse lande, hvor brugerne simpelthen ikke har adgang til VCOIN – Kina er et bemærkelsesværdigt eksempel. Men ifølge teamet vil brugere fra 140 lande pludselig være i stand til at handle.

KYC vil dog sparke ind, når disse mønter forlader IMVUs ansvarsområde for off-platform kryptotegnene, det er her, de rent faktisk kører på en blockchain snarere end IMVUs hovedbog. Den traditionelle hårde barriere, hvor KYC bliver afgørende for de fleste kryptovirksomheder, er når en bruger ser ud til at konvertere krypto til fiat eller tilbage igen. Dette er et andet område, hvor grænserne for IMVU’s platform hjælper det med at gå ud over normale krav til overholdelse.

Konservative partnerskaber for forsigtige tilsynsmyndigheder

VCOINs tegnebøger vil igen være under ledelse af Uphold, en etableret amerikansk-baseret hot wallet-udbyder snarere end IMVU selv. Dette hænger sammen med en anden stående bekymring fra amerikanske regulatorer. At kaste tilbage til Libra-krisen, var et andet mistænksomhedsområde foreningens tilknyttede selskab, Calibra. På trods af efterfølgende omlægning til Novi – så det faktisk ikke indeholdt ordet “Vægt” i det – identificerede Kongressen disse organisationer korrekt som sammenkædede.

Ideen om at lancere en ny mønt afhængig af en ny tegnebog, der er afhængig af det samme selskabs udvikling, og derefter give dette projekt øjeblikkelig adgang til Facebooks to milliarder brugere var en bro for langt. Partnerskabet med et etableret kryptofirma ser ud til at samle op med amerikanske regulatorer som det foretrukne alternativ. Sådan fik PayPal New York’s Department of Financial Services med Paxos ‘hjælp til at tilmelde sig sin kryptolancering i oktober.

Og hvad med hastighed? Mens Cointelegraph kun kunne se en demo-version af den endelige platform, fungerede udvekslingen af ​​VCOIN’er mellem brugerne så tæt på øjeblikkeligt som du kan bede om.

Mens alle de bestemmelser, der gør IMVU tiltalende tilsynsmyndigheder, muligvis gnider kryptoen trofast på den forkerte måde, mener Burris, at det mere handler om at fremme kryptos værktøj til almindelige brugere end at skubbe grænserne for, hvad blockchain-teknologi kan gøre:

”Vi tror, ​​vi lancerer noget virkelig specielt her. Vi ved, at vi er for spil, avatar, socialt rum, men selv i kryptorummet. Da jeg i løbet af de sidste to år senere mødtes med alle de store spillere i rummet og dem, der skubber aktiviteter rundt, store protokoller, alle leder efter rigtige applikationer. Jeg tror DeFi-ting har knust det, og jeg elsker den kategori, men jeg tror, ​​at vi alle leder efter ægte brugssager til denne slags oplevelser. ”

Så hold øje med lanceringen for at se, om det system, som IMVU har angivet, formår at tilfredsstille både brugere og regulatorer. IMVU’s sne-klods markedsplads kan ende med at være et skema for den næste fase af digitale økonomier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map