Udforskning af landskabet med kryptoregler i Afrika syd for Sahara

Afrika syd for Sahara har uden tvivl lidt mange lovgivningsmæssige tilbageslag i vedtagelsen af ​​kryptovalutaer. Da de fleste lande i regionen kæmper for ikke at spænde under økonomisk usikkerhed og pres, der truer over dem, selvom ringvirkningerne af COVID-19 begyndte, ser det ud til, at mange afrikanere, især tusindårige, ikke længere venter på regeringen.

Hovedproblemet med at hæmme regulering synes at være en kombination af modstand og ubeslutsomhed både fra regulatorer, hvilket hovedsagelig har været et resultat af ringe eller ingen forståelse af kryptokurver. 

Tale med Cointelegraph om holdningen hos regulerende organer i Afrika over for kryptokurver, Andrew Nevin, partner og cheføkonom hos PricewaterhouseCoopers Nigeria, sagde:

”Jeg synes, det er rimeligt at sige, at folk er forsigtige rundt om på kontinentet. Der har været mange problemer med kryptokurrency og forskellige former for svig: indledende mønttilbud og projekter, der ikke havde tilstrækkelig værdi og er gået baglæns eller foldet op. Så jeg tror, ​​at myndighederne tager det rigtige syn på at tage dette trin for trin. ”

For det meste har regeringer i de fleste lande syd for Sahara ikke taget nogen klar holdning til kryptokurver.

Ventespillet

Mange afrikanske regeringer ved stort set ikke, hvad de skal gøre ved kryptokurver, selvom der for nylig har været nogle fremskridt. For eksempel har Securities and Exchange Commission of Nigeria officielt defineret digitale aktiver under sin lovgivningsmæssige paraply i en nylig erklæring. Før havde den nigerianske centralbank flip-floppet og gik fra at advare sine borgere mod at drive forretning i digitale valutaer til at starte forskning på potentielle politiske forslag. I Kenya er myndighederne gået fra sammenligning kryptokurver til pyramidesystemer til oprettelse af en Special Enhed for at undersøge de udfordringer og fordele, der er forbundet med den underliggende blockchain-teknologi.

I årenes løb har lovligheden af ​​Bitcoin (BTC) og andre kryptoaktiver varieret betydeligt i hele regionen, hvor over 60% af de afrikanske regeringer endnu ikke har gjort deres position kendt.

Blockchain og kryptokurrency i Afrika – Geografisk oversigt

Bager McKenzie

Kilde: Bager McKenzie

Mens nogle nationer åbent har erklæret deres støtte til kryptokurver, har de fleste lande enten udstedt helt eller delvis forbud. Den mest almindelige holdning er dog en forsigtighed. Lande som Kenya, Ghana, Lesotho, Swaziland, Uganda, Zambia og Zimbabwe har advaret sine borgere om kryptokurver uden aktivt at forbyde kryptohandel eller -brug. Andre lande som Namibia og Burundi har, selvom de heller ikke forbyder brug, udstedt forbud mod handel med henvisning til manglende forbrugerbeskyttelse.

Svarende til hvad vi ser i Kenya, a udmelding fra den ugandiske regering henviste til “One Coin Digital Money” som en kryptokurrency sammen med Bitcoin, Litecoin (LTC) og XRP, blandt andet, og satte dem alle på lige fod med kryptokurver. OneCoin var en berygtet markedsplan for flere niveauer, der tillod “repræsentanter” at tjene incitamenter fra at sælge medlemskaber til en virksomhed uden noget ægte produkt.

Når vi ser et kritisk blik på disse lande, kan vi udlede, at Ponzi-ordninger har beskadiget omdømmet af legitime kryptoprojekter og muligvis bremser tingene. Paxful CEO Ray Youssef talte med Cointelegraph om emnet. Paxful er en førende peer-to-peer-krypto-udvekslingsplatform, der hidtil har den højeste vækst inden for P2P-handel i Afrika ved at levere on-ramper og off-ramper til kryptokurver i regionen: 

”Vi burde forstå, at regulatorer lige er begyndt at finde ud af kryptokurver. Mange af dem er lige begyndt med deres udforskning, og de hører om dette på de værst mulige måder, især i Afrika. Fordi ni ud af 10 personer, du taler med i Afrika, er blevet snydt i en kryptovaluta-involveret fidus eller kender nogen, der er blevet snydt. Det er et stort antal, men så overvejer du spredning af marketingniveauer på flere niveauer, der opererer over Afrika som OneCoin, denne berygtede Ponzi […] plus krypto-minesvindel. Alle i Afrika er blevet snydt. ”

Youssef tilføjede også, at korruption er en af ​​de faktorer, der bremser reguleringen af ​​kryptokurver i regionen:

”Desværre i Afrika er tingene lidt anderledes end i Vesten. Alle ønsker at våde deres næb lidt ved bordet, og det er sådan regulatorer tænker […] og det er en udfordring for folk i det afrikanske kryptorum. “

Mulige katalysatorer til hurtig regulering

På trods af den lovgivningsmæssige svaghed er det blevet tydeligt, at regionen har oplevet en kontinuerlig stigning i interessen for kryptokurver. Lande som Nigeria rangerer konstant først i online-søgninger efter “Bitcoin” som set på Google Trends. En 10. september blockchain-analyse rapport fra Chainalysis indikerer, at Nigeria, Sydafrika og Kenya kumulativt fører kontinentet i månedlige kryptoverførsler, som i alt udgjorde 316 millioner dollars i juni.

Afrikas interesse for krypto kunne sandsynligvis også blive drevet af faktorer som forværret inflation, høje pengeoverførsler, lav finansiel inklusion og politisk ustabilitet, blandt andre faktorer, som igen har gjort det vanskeligt for den gennemsnitlige person i Afrika syd for Sahara. . Disse vil fremskynde de regulerende organers beslutninger i fremtiden.

Hyperinflation 

Inflationsraterne over hele kontinentet har historisk været meget højere end det globale gennemsnit. Et ekstremt eksempel ville være Zimbabwes hyperinflation, hvilket førte zimbabwere til en desperat søgning efter en værdibutik, selvom pandemien har øget den økonomiske usikkerhed. 

Inflationsraten for Afrika syd for Sahara i forhold til det globale gennemsnit 1999–2018

Kilde: Verdensbanken

Høje pengeoverførsler 

Dette er en anden faktor, der kan fremskynde reguleringsmyndighedernes beslutning, da de allerede har et voksende marked. Ifølge en rapport fra Verdensbanken koster pengeoverførsler til mindre end $ 200 til lande syd for Sahara i gennemsnit ca. 9% sammenlignet med et globalt gennemsnit på 6,8%, mens betalinger mellem lande koster endnu mere. For eksempel koster at sende penge fra Sydafrika til Zambia 18% af værdien af ​​de penge, der sendes.

Politisk ustabilitet 

Ikke alene forværrer politisk ustabilitet inflation og valutakursudsving, men det kan også resultere i tvungen migration, BNP-sammenbrud og konfiskering af formue, som alle fører til en intensiveret søgning efter sunde penge for at bevare velstand. Denne øgede opmærksomhed vil igen fremskynde tilsynsorganernes hånd til at træffe en beslutning. Ifølge data fra Verdensbanken har kun 10 af Afrikas 53 nationer en positiv score på den politiske stabilitet indeks.

Politisk stabilitetsindeks i Afrika – Udvalgte lande (-2,5 svage; 2,5 stærke)

Kilde: Verdensbanken og Den globale økonomi

Udfordringerne med hyperinflation, høje pengeoverførsler og økonomisk ustabilitet er mere udtalt i Afrika syd for Sahara end andre dele af verden. Disse spørgsmål lægger mere økonomisk pres på den gennemsnitlige borger – pres, der får almindelige mennesker til at søge efter muligheder for en sikrere økonomisk fremtid. Hurtigere svar fra tilsynsmyndigheder kan derfor knyttes til den forbløffende stigning i de mennesker, der viser interesse for kryptokurver, som nu betragtes som en flugtvej fra de barske virkeligheder, som de fleste afrikanere står overfor.. 

Situationen i forskellige lande i Afrika er ens, da de for det meste falder ind under regulatorer, der er ubeslutte, når det kommer til krypto. De fleste lande i Afrika syd for Sahara har vaklet. Nedenfor er en oversigt over, hvordan reglerne på nogle af de største kryptomarkeder i Afrika syd for Sahara føles indtil videre.

Nigeria

I en nylig rapport, Securities and Exchange Commission of Nigeria officielt udstedt lovgivningsmæssige retningslinjer for digitale valutaer og kryptobaserede virksomheder eller startups. Ifølge Nigerias kapitalmarked og investeringsregulator er målet at beskytte investorer og skabe standarder for etisk praksis. Kommissionen tilføjede også, at den vil regulere “alle digitale aktiver-token-tilbud, indledende mønt-tilbud, sikkerhedstoken-ICO’er og andre Blockchain-baserede tilbud om digitale aktiver i Nigeria.” Alle kryptoaktiver i Nigeria behandles som værdipapirer, medmindre virksomheden eller opstarten kan bevise andet. Denne udvikling er langt fra, hvad der var opnåeligt før nu.

I 2017 havde Kommissionen taget en mere antagonistisk tilgang. Det advarede borgere om at være forsigtige, når de investerer i kryptokurver, da de kan opleve “økonomiske tab” uden garanteret beskyttelse fra tilsynsorganet. Samme år advarede Nigerias centralbank lokale banker mod at drive forretning i digitale valutaer. I mellemtiden har den stigende anvendelse af kryptokurver i landet medført en stigning i dårlige aktører, der søger at udnytte intetanende borgere.

Det er dog sandsynligt, at interessen for krypto fra dets borgere kan have ført nigerianske tilsynsmyndigheder til at fastgøre dette spirende marked.

Ugentlig bind for Afrika syd for Sahara

Ugentlig bind for Afrika syd for Sahara. Kilde: Nyttige tulipaner

Sydafrika

Før Nigeria havde Sydafrika været den jurisdiktion syd for Sahara, der var mest modtagelig for kryptokurver. I december 2014 udsendte den sydafrikanske reservebank en papir med angivelse af sin position på virtuelle valutaer. SARB bekræftede, at det alene har ret til at udstede ethvert lovligt betalingsmiddel, og at decentrale konvertible virtuelle valutaer ikke udgør lovligt betalingsmiddel i Sydafrika. SARB sagde: ”Kun banken har lov til at udstede lovligt betalingsmiddel, dvs. pengesedler og mønter i RSA, som lovligt kan tilbydes til betaling af en forpligtelse, og som en kreditor er forpligtet til at acceptere. Derfor er de decentrale konvertible virtuelle valutaer ikke lovlige bud i RSA. ” Dette blev bekræftet igen af ​​SARB i sin erklæring i 2017, da det bekræftede, at det ikke anerkender kryptovaluta som “valuta” eller “lovligt betalingsmiddel” i Sydafrika.. 

Fortsætter tendens af inkonsekvens distribuerede imidlertid finansministeren i Sydafrika autoritet over krypto ud over SARB. Ministeren bemærkede i midten af ​​2017 i Parlamentet, at “National Treasury sammen med SARB, [Financial Intelligence Center] og [Financial Services Board] også oprettede en mellemstatslige Fintech-arbejdsgruppe i december 2016 for at udvikle en tilgang og revideret politisk holdning mod fintech, herunder krypto-valutaer. ”

Landet har for nylig forsøgt at anbringe en pro-kryptostilling, som det fremgår af en politik papir frigivet af Sydafrikas mellemstatslige Fintech-arbejdsgruppe, anbefalede finansielle tilsynsmyndigheder i landet “at kryptoaktiver forbliver uden lovligt betalingsstatus” i en køreplan, der skitserer, hvad der kan blive landets første omfattende kryptolov. 

Zimbabwe

Selvom mange af landene i Afrika syd for Sahara har ændret deres holdning til krypto for nylig, har Zimbabwe set den måske mest slående optøning i de senere år. 

Regeringen forbød krypto i 2018. Zimbabwe Reserve Bank instrueret de private banker i Zimbabwes største virtuelle valutaveksling, Golix, til at lukke sine konti og fik Golix til at tilbagebetale sine kunder.

Ikke desto mindre fortsætter peer-to-peer-handel med kryptokurver i Zimbabwe, når landets pengepolitik svækker. I midten af ​​2019 nåede kryptushastigheden i Zimbabwe så højt, at rygter om Bitcoins pris, der nåede en præmie på 600%, begyndte at sprede sig.

I sin pengepolitiske erklæring fra februar afslørede Zimbabwes Reserve Bank, at dens fokus var på at stabilisere sin valuta. Efter at have lidt massiv hyperinflation som toppede i 2007, ser banken ud til at have til hensigt at udrydde volatiliteten i sin valutakurs gennem oprettelsen af ​​en taskforce for valutastabilisering. Ifølge RBZ vil valutakursstabilisering resultere i et tilsvarende fald i inflationen og dermed føre til et betydeligt økonomisk opsving for landet.

Derfor har Zimbabwe gjort noget af en drejning i sin kryptopolitik. En lokal nyhed kilde rapporterer, at RBZ efter sigende er ved at udvikle en lovgivningsmæssig sandkasse til kryptokurrencyvirksomheder i landet.

Andre dele af Afrika

For andre dele af Afrika syd for Sahara ser situationen ud til at være stort set den samme. Når tilsynsmyndighederne tager sig tid til at pakke hovedet omkring denne teknologi, og hvordan dens implementering kan påvirke dynamikken i deres økonomiske scene, ser borgerne det som et fristed af grunde der spænder fra pengeoverførsler til hyperinflation..

Fra sidste år bekræftede Ghanas Securities and Exchange Commission, at kryptokurver stadig var ureguleret og udstedte en offentlighed advarsel til investorer i marts 2019. I mellemtiden er det lovgivningsmæssige rum for kryptokurver i Kenya i øjeblikket ikke-eksisterende, med kun en advarsel fra dets regulator for enkeltpersoner og organisationer at undgå at handle i digitale valutaer.

Hvad fremtiden bringer for Afrika

For det meste skyldes den neutrale lovgivningsmæssige holdning til krypto i de fleste lande i Afrika syd for Sahara mangel på uddannelse. Det ser imidlertid ud til, at dette ikke vil forblive sådan meget længere. Interessen for borgerne vokser. Ud over behovet for at have kryptokurver af spekulative grunde synes Afrika at være den region med det største behov for kryptovaluta-brugssager. Denne stigende efterspørgsel vil spille en nøglerolle til at fremskynde reguleringen på tværs af kontinentet. Med Afrikas mest folkerige land, Nigeria, der nyligt er involveret i rummet, kan vi muligvis være vidne til en kaskade af regulering fra andre dele af Afrika syd for Sahara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map