DeFi ja Eth2 ovat täysin uusia konvoja sääntelyviranomaisille, sanoo SEC: n Hester Peirce

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavaliokunnan komissaari Hester Peirce selitti Cointelegraphin kanssa haastattelussa, että hajautettu rahoitus, joka tunnetaan myös nimellä DeFi, on luonut uusia haasteita SEC: lle. 

Peirce, lempinimeltään ”Crypto Mom” kiinnostuksestaan ​​digitaalisen omaisuuden innovaatioihin, mainitsi, että nopeasti kasvava DeFi-sektori on johtanut lukuisiin ratkaisemattomiin oikeudellisiin kysymyksiin:

"DeFi on asettanut SEC: lle haasteen samalla tavalla kuin ICO-puomi teki vuonna 2017. Tässä on erilaista, että DeFin vauhti on ollut todella paljon nopeampaa. Uskon myös, että oikeudellisia kysymyksiä on vaikeampaa selvittää DeFi-puolella. “

Vaikka Peirce jakoi, että DeFi-hankkeita koskevat säännökset saattavat jäädä SEC: n toimivallan ulkopuolelle, jotkut näistä hankkeista todennäköisesti koskettavat arvopaperilakeja. Peircen mielestä John Whelan – Santander Bankin toimitusjohtaja ja Enterprise Ethereum Alliancen puheenjohtaja – kertoi Cointelegraphille, että taloudellisesta näkökulmasta DeFi: llä on potentiaalia sallia itsenäiset ohjelmoitavat digitaaliset arvopaperit tulevaisuudessa.

Tämä on kuitenkin edelleen pitkän aikavälin tavoite, koska useimmat DeFi-tarjoukset koostuvat rahakkeista, joista puuttuu likviditeetti ja joita käytetään blockchain-hankkeiden rahoittamiseen. Silti Peirce suositteli varovaisuutta DeFi-avaruuteen osallistuville. Tulipalon keskustelun aikana Whelanin kanssa "Ethereum Enterprise – Aasian ja Tyynenmeren alueella" online-konferenssissa Peirce mainitsi, että salausyhteisön on oltava varovainen rakentaessaan DeFi-projekteja:

“Varoitan ihmisiä ajattelemaan, mitä he rakentavat, ja miettimään, näyttääkö se perinteiseltä turvallisuudelta. Jos näin tapahtuu, keskustele SEC: n kanssa, koska ihmiset voivat todella joutua vaikeuksiin, jos he kehittävät jonkin näistä asioista. Se olisi minun neuvoni. “

DeFi haastaa SEC: n ottamalla pois välittäjät

Oikeudellisten esteiden lisäksi Peirce huomautti, että hajautetun rahoituksen takana on poistaa ulkopuolisia välittäjiä, kuten pankkeja ja pörssejä.

Peirce mainitsi kuitenkin, että SEC riippuu näistä välittäjistä. ”Koko sääntökirjamme perustuu ajatukseen, että sinulla on nämä välittäjät. Joten kun otat heidät pois kuvasta, työstämme sääntelyviranomaisena tulee hyvin vaikeaksi ”, hän sanoi.

Paitsi että tämä asettaa SEC: lle haasteen, välittäjien puute DeFi: ssä voi olla syyllinen lukuisiin hakkerointeihin ja petollisiin toimiin avaruudessa. Raportti julkaistu blockchain-älykkyysyhtiö CipherTrace osoittaa, että 45% kaikista kryptovaluuttaan liittyvistä hakkeroista kohdistui vuoden 2020 alkupuoliskolla DeFi-hankkeisiin. Lisäksi välittäjien on oltava läsnä, jotta instituutiot ja yritykset voisivat hyödyntää DeFi-sovelluksia.

Silti Peirce kosketti ajatusta, jonka mukaan finanssialan innovaatioiden puute johtuu osittain sääntelyn esteistä. Tulipuolen keskustelussa Whelanin kanssa Peirce selitti, että sääntelyesteet suojaavat perinteisiä rahoituslaitoksia kilpailulta, mitä hän yrittää muuttaa. “Haluan nähdä, mitä tapahtuu, kun sinulla on todella kilpailukykyinen toiminta-alue”, Peirce sanoi.

Eth 2.0 tuo esiin Safe Harbor Frameworkin tapauksen

DeFi-huolenaiheet, Pierce näyttää optimistiselta Ethereum 2.0 Beacon -ketjun äskettäisestä käynnistämisestä, joka tuo varmasti uusia projekteja Ethereum-yhteisöön.

Ottaen huomioon uuden kehityksen Ethereum-verkostossa Peirce selitti, että hänen ehdottama Safe Harbor -kehys blockchain-hankkeille todennäköisesti kehittyy edelleen. Hän ilmoitti ehdotuksesta ensimmäisen kerran elokuussa 2019 ja esitteli sitä tarkemmin helmikuussa Chicagossa pidetyssä kansainvälisessä Blockchain-kongressissa. Lyhyesti sanottuna Safe Harbor -ehdotus antaisi verkon kehittäjille kolmen vuoden lisäajan rakentaa hajautettuja hankkeita huolimatta SEC-oikeudellisista toimista, edellyttäen että ne täyttävät raportoinnin perusstandardin tuon ajan alussa.

Piercen mukaan hän työskentelee parhaillaan Safe Harbor -kehyksen version 2.0 parissa, mutta hän ei odota ehdotuksen olevan valmis pian. Komissaari huomautti, että “se voi olla hitaampaa tulla ulos kuin Ethereum 2.0: n käynnistäminen”.

Vaikka näin onkin, Pierce tunnusti, että Ethereum 2.0 on todiste siitä, että Safe Harbor -puitteisiin on edelleen olemassa tapaus. Hän jakoi toiveita siitä, että uusi SEC-puheenjohtaja haluaa työskennellä digitaalisten omaisuusinnovaatioiden parissa.

Ethereum 2.0 voi tietysti asettaa uusia haasteita myös SEC: lle. Whelan huomautti, että teknisestä näkökulmasta siirtyminen työn todistamiseen perustuvan yksimielisyysmekanismin todennäköisyydestä ratkaistavaksi panoksen todistamisen deterministiseen ratkaisuun saattaa ratkaista teknisiä haasteita ja aiheuttaa SEC: lle uusia oikeudellisia kysymyksiä. Whelan sanoi:

“Ethereum 2.0: lla on sisäänrakennettu selvityksen lopullisuus, mikä tarkoittaa, että jonkin ajan kuluttua lohkoketjun päivitys on lopullinen ja sitä ei voida tarkastella uudelleen. Tämä puhuu kuitenkin laillisesti esiin tulevista kysymyksistä. “

Peirce sanoi, ettei hän ollut harkinnut tätä aiemmin. “Mielestäni tämä on hieno asia. Haluamme hetken, kun asiat tehdään tietysti, mutta minun on mietittävä enemmän, mitä tämä voisi tarkoittaa “, hän totesi.

Siirtyminen eteenpäin pörssissä vaihdettavalla tuotteella, joka perustuu Bitcoiniin tai Eetteriin

Kun DeFi nousee nopeasti salaustilan haltuun, Peirce mainitsi, että eteenpäin siirtyessä SEC: n tulisi antaa ohjeita hajautetusta rahoituksesta:

“Olemme nostaneet täytäntöönpanotoimia ja uskon, että jatkamme täytäntöönpanotoimien toteuttamista. Suurempi huolenaihe on minun näkökulmastani se, että meidän on mentävä selvän petoksen jälkeen. Meidän on noudatettava sääntöjä rikkovia ihmisiä, mutta uskon, että ennen kuin kehitämme ohjeistavaa kehystä, on todella ongelmallista noudattaa täytäntöönpanoa ensin. “

Toinen “kiireellinen asia”, jonka Peirce huomautti, on tarve tarjota helpotusta välittäjän välityksellä välittäjien ja sijoitusneuvojien hoidossa. Tämä on tärkeää, koska SEC ja finanssialan sääntelyviranomainen esittivät heinäkuussa 2019 väitteen, jonka mukaan salauksen säilytyspalvelu ei välttämättä pysty riittävällä tavalla osoittamaan, että se tosiasiallisesti hallitsee hallussaan olevia omaisuuksia.

Vieläkin mielenkiintoisempaa on, että SEC voi lopulta siirtyä eteenpäin pörssissä vaihdettavalla tuotteella, joka perustuu Bitcoiniin (BTC) tai Eetteriin (ETH). Vaikka Peirce mainitsi tämän, hän totesi myös, että edistyminen on ollut pettymys.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map