ETC Labs uskoo, että sääntely on avain tulevien 51 prosentin hyökkäysten estämisessä

Vastaamalla lukuisiin 51%: n hyökkäyksiin Ethereum Classic -lohkoketjuun, ETC Labs sanoi, että on aika tuoda sääntely hajavoiman vuokramarkkinoille, vedoten siihen, että ainakin kaksi hyökkäyksistä tapahtui vuokraamalla hajautusvoimaa NiceHashin kautta – väitteen, jonka molemmat ovat vahvistaneet NiceHash ja ETC Labs. 

ETC Labsin toimitusjohtaja Terry Culver kertoi myös Cointelegraphille, että hyökkäysten tutkimiseksi palkatun CipherTracein toimittamien tietojen mukaan hyökkääjät käyttivät ensimmäisestä hyökkäyksestä saatuja tuloja vuokraamaansa hanavoimaa toiselle hyökkäykselle. Jälkimmäinen maksoi OKExin salauksenvaihdolle 5,6 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia – yrityksen oli maksettava korvaus käyttäjilleen.

Ajatus hashpower-välittäjän käyttämisestä hyökkäyksen tekemiseen todistetulle lohkoketjulle ei ole uusi. Esimerkiksi äskettäisessä Unitize-virtuaalikonferenssissa oli aiheeseen omistettu paneeli ja keskusteltiin aikaisemmasta hyökkäyksestä Bitcoin Goldia vastaan.

Saadaksemme tietoa NiceHashin vastauksesta ongelmaan haastattelimme yrityksen markkinointijohtajaa Andrej Skrabaa. Hän kertoi meille, että vaikka NiceHashin salausvaihto on säännelty yksikkö ja noudattaa sellaisenaan kaikkia asianmukaisia ​​Know Your Custome- tai KYC- ja Anit-Money Laundering -menettelyjä tai AML: ää, sen hajautusvuokrausliiketoimintaa ei ole säännelty eikä sen käyttäjien tarvitse ilmoittaa henkilöllisyyttään. Kysyimme, aikooko yritys harkita tällaisten menettelyjen aloittamista vastauksena hyökkäyksiin, Skraba vastasi:

Tämä riippuu täysin Euroopan unionista, siitä mitä he päättävät tältä osin.

Hän huomautti myös, että hyvä analogia NiceHashille olisi Internet-palveluntarjoaja tai ISP, joka yksinkertaisesti toimittaa datapaketteja:

NiceHash voi toimittaa datapaketteja kaivospooleihin, ja näitä datapaketteja voidaan kuvata hajautusvoimana. <…> Joten jos haluamme todella rakentaa todella hajautetun maailman, emme voi asettaa rajoituksia tälle liikenteelle.

Hän lisäsi, että NiceHashin kaltaisella välittäjällä on erittäin vaikea havaita sellaisia ​​hyökkäyksiä, kun ne tapahtuvat. On vielä haastavampaa estää niitä tapahtumasta ensiksi. Skraba myönsi, että asianmukaisen KYC: n ja AML: n perustaminen auttaisi vähentämään riskejä. Hänen mielestään se ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa:

Voit aina käyttää väärennettyä KYC: tä. Joten se auttaisi, mutta se ei pysähtynyt. Se ei lopu lainkaan.

Tällä hetkellä ETC: n hashrate on 1,4 Th / s. Samaan aikaan NiceHash-markkinapaikalla on vuokrattavana melkein 10 tuhatta sekuntia, mikä on seitsemän kertaa nykyistä verkkoa suojaavaa hashower-määrää.

ETC-hashrate. Lähde: BitcoinCarts.

Skraba sanoi, että NiceHash on tuonut ETC Labsin heidän alustalleen. Vaikka he eivät olleet aiemmin tunteneet, ETC Labs aikoo nyt käyttää palveluitaan puolustava kaivos:

Olemme esittäneet heille palvelumme, koska ennen he eivät tienneet, kuinka NiceHash toimii. Ja he ovat myös julkisesti ilmoittaneet käyttävänsä puolustavaa kaivostoimintaa.

Puolustavan kaivostoiminnan idea on käyttää NiceHashin kaltaista välittäjää lisäämään verkon hashrattia, jotta mahdollisista hyökkäyksistä tulisi kohtuuttoman kalliita.

Vaikka sääntely saattaa vähentää tulevien hyökkäysten todennäköisyyttä, tämä on enemmän pitkän aikavälin suunnitelma. Sen lisäksi, että asianomaisilla lainsäätäjillä ja sääntelyviranomaisilla on asianmukainen kehys, tarvitaan aikaa, mutta hashower-välittäjien on oltava maailmanlaajuisia, jotta ne olisivat tehokkaita. Esimerkiksi NiceHash sijaitsee Sloveniassa. Jos paikallishallinto tai EU säätäisi liiketoimintaansa vaikuttavan sääntelykehyksen, yritys voisi helposti siirtyä sääntelemättömälle lainkäyttöalueelle. Yrityksen hajautettu ja virtuaalinen luonne tekee fyysisestä sijainnista merkityksetöntä.

Muita ratkaisuja, joista ETC-yhteisö keskustelee, ovat tarkistuspistejärjestelmä (joka estää manuaalisesti tulevat hyökkäykset), vaihtaminen toiseen hajautusalgoritmiin ja lopuksi strategiset siirrot, kuten hajautetun valtionkassan laitos.

Jotkut uskovat, että viimeisen hyökkäyksen tekivät ETH-kaivostyöläiset. Koska molemmat haarukat käyttävät samaa DaggerHashimoto-hajautusalgoritmia ja ETH: lla on huomattavasti korkeampi hashraatti, ETH-kaivostyöläisten olisi melko helppo hyökätä epäonnisempaan haarukkaan. Huomisen ETC-kehittäjien puhelu tulee olemaan omistautunut keskustelemaan IOHK: n ehdottamasta tarkistuspistejärjestelmästä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map