Eth2 dev puhuu haasteista ja opetuksista ennen mainnetin julkaisua

Vuosien viivästysten ja suunnitelmien muutosten jälkeen Ethereum 2.0 on viimeinkin lähestymässä julkaisua 1. joulukuuta.

Ethereum 2.0 Phase 0 esittelee kauan odotetun panostusmekanismin älykkään sopimusalustan lisäksi tulevan Eth2-lohkoketjun, Beacon Chainin, luurankon..

Edistyminen vuonna 2020 kiihtyi tasaisesti, kun yhä useammat testiverkot otettiin käyttöön ja toistettiin. Vaikka ne onnistuivat kokonaisuutena, heitä ei vapautettu synkronointiin ja estotuotantoon liittyvistä ongelmista.

Osa näistä kysymyksistä johtui haasteesta pitää sama vauhti seitsemän eri asiakkaan tai Ethereum 2.0 -solmuohjelmiston välillä, jotka työskentelivät eri ohjelmointikielien ja tekniikkapinoiden kanssa.

Cointelegraph keskusteli Nimbuksen tutkimuskehittäjän Zahary Karadjovin kanssa – yksi näistä asiakkaista – saadakseen lisätietoja Ethereum 2.0: n toistaiseksi kuljetusta tiestä ja matkan seuraavista osista.

Haastattelua on muokattu kevyesti pituuden ja kontekstin mukaan.

Cointelegraph: Nimbuksella näyttää olevan vielä muutama ongelma kiinni jaetuista Ethereum 2.0 -määrityksistä. Miksi luulet niin?

Zahary Karadjov: Olimme hyvin kiireisiä valmistelemassa Nimbusta mainnetille. On oikeudenmukaista sanoa, että se on ollut meille hieman haastavampi, koska kesti jonkin aikaa kehittää joitain komponentteja, joita muilla tiimeillä oli jo käytettävissä – tarkemmin sanoen Libp2p-verkkokerros.

Tämän meidän piti rakentaa tyhjästä, ja sen vakauttaminen vei meiltä paljon aikaa. Oli muutama kuukausi, jolloin kamppailimme suorituskyvyn kanssa. Alun perin vakaa julkaisu julkaistiin vasta äskettäin. Mutta tällä hetkellä olemme varmoja mainnetista: Työskentelemme viimeisistä pienistä asioista, ja myös tarkastuksemme on saatu päätökseen.

CT: Prysm ja Lighthouse – jotka ovat samanlaisia ​​kuin nykyiset Ethereum 1.0 -asiakkaat rakennettiin Go- ja Rust-vastaavasti – näyttävät olleen tähän mennessä muita edellä. Johtuuko se siitä, että he pystyivät rakentamaan Ethereum 1.0: lle tehtyä työtä?

ZK: Selitykseni on yksinkertaistaminen, koska siihen liittyy monia tekijöitä. Mutta sanoisin, että Libp2p: n kehittäminen on ollut meille merkittävin viivästysten lähde. Ja logiikka on helposti nähtävissä täällä: Java-kehitetyllä Tekulla ei myöskään ollut Libp2p-toteutusta, ja se valmistui myös hieman myöhemmin.

Prysm-tiimillä oli ylellisyyttä saada Libp2p kehittymään hyvin kauan sitten, koska se kehitettiin alun perin Go: ssa, kun taas Lighthouse pystyi hyödyntämään Parity-tiimin jälleen kerran jonkin aikaa sitten luomaa toteutusta. Pallokuosi.

Libp2p on Ethereum 2.0: n verkkokerros – voit sanoa, että se on täysin erilainen tekniikka kuin Ethereum 1.0: ssa. Hyvin käytännöllisessä mielessä se on Gossipsub-julkaisutilaustekniikka, joka on optimoitu tapa lähettää tietoa verkossa.

CT: Puhutaan Medalla testnetistä. Mitä oppitunteja Nimbus ja Eth2-yhteisö oppivat, erityisesti ottaen huomioon ajanjaksot, jolloin lohkoketju ei antanut lohkon lopullisuuden takauksia?

ZK: No, lopullisuuden taistelut alkoivat teknisestä asiasta. Siellä on kuuluisa Cloudflare Roughtime -tapahtuma, joka osoitti tarkalleen, mistä keskustelimme edellisessä keskustelussamme. Jos kaikki verkon käyttäjät käyttävät samaa asiakasta, tämän asiakkaan tekninen ongelma saattaa saattaa monet vahvistimet offline-tilaan, mikä voi tehdä verkon välittömästi lopulliseen tilaan.

Meillä oli tämä ongelma Prysm-asiakkaan kanssa, ja se opetti myös tärkeän opetuksen viestinnän tärkeydestä. Prysm-tiimi pystyi tarjoamaan korjauksen tähän ongelmaan hyvin lyhyessä ajassa – vain muutamassa tunnissa. Mutta kesti jonkin aikaa, ennen kuin yhteisö huomasi ongelman ja otti korjauksen käyttöön.

Tämä oli ensimmäinen tapaus, joka loi Medallalle pitkän lopettamattomuuden. Mutta tästä oli todella hyötyä asiakkaille, koska kun verkko ei ole viimeistelemässä, asiakkaiden on harkittava monia erilaisia ​​mahdollisia haarukoita ja vaihtoehtoisia historiaa, mikä tuo asiakkaille paljon stressiä. Joten nämä pitkät keskeneräiset jaksot antoivat meille mahdollisuuden nähdä ja optimoida asiakkaita näitä stressaavia hetkiä varten verkossa, jossa kaikki ei toimi odotetulla tavalla.

CT: Testiverkon ja loputtomuusjakson aikana jotkut käyttäjät valittivat, että heidän panoksensa pieneni, vaikka he olisivat verkossa. Onko se vika tai järjestelmän ominaisuus?

ZK: Voit kuvata sitä odottamattomana seurauksena. Pohjimmiltaan ongelmana on, että asiakas saa palkkion verkossa lähetetyistä todistuksista. Mutta näiden todistusten oletetaan sisältyvän lohkoihin. Jos kukaan ei tuota lohkoja, todistuksesi eivät päädy ketjuun. Joten näyttää siltä, ​​ettet ole aktiivinen.

Uskon, että toteutusryhmä ja tutkimusryhmä ovat tunnustaneet ja tunnustaneet tämän asian. Sitä tulisi käsitellä Ethereumin tulevaisuudessa – vaiheessa 1 tai jopa vaiheessa 0.5, joka on yksi verkon ensimmäisistä päivityksistä. Mutta ei pidä unohtaa, että olisi melko odottamatonta, jos näemme alhaisen osallistumisprosentin mainnetissa, koska kun kyseessä on todellinen panos, validaajien kannustimet olla verkossa.

CT: Luuletko, että nämä monimutkaisuudet ja vaatimus olla jatkuvasti verkossa voisivat kääntää ihmiset pois panostamisesta omilla laitteillaan?

ZK: No, tämä on hyvin yleinen väärinkäsitys, jonka mielestäni meidän pitäisi tehdä paljon parempaa työtä viestinnässä. Itse asiassa riskit siitä, että et ole aina verkossa, eivät ole niin suuria. Ansaitset voittoa, jos olet verkossa yli 50% ajasta. Ajattele sitä: Voit olla offline-tilassa puolen vuoden ajan, ja olet silti nolla. Et ansaitse rahaa, mutta et myöskään menetä rahaa. Protokolla on tältä osin melko anteeksiantava.

CT: Mitä tapahtuu vaiheen 0 mainnetin käynnistämisen jälkeen? Hajottaa seuraavan päivityksen luettelossa vai odotatko lisää työtä tälle alkuperäiselle Beacon-ketjulle?

ZK: Vaihe 1: n integroinnilla tulee varmasti olemaan päivityksiä, ja se edellyttäisi rikkovia muutoksia – tai kutsumme sitä vain kovaksi haarukaksi – jossa asiakasryhmät julkaisevat uuden ohjelmiston, kun lisää toimintoja tuodaan verkkoon. Odotamme lopullisen gadgetin käyttöönoton jossain vaiheessa, joka viimeistelee Ethereum 1.0 -ketjun Ethereum 2.0: n konsensusmekanismin avulla. Kaikki nämä käynnissä olevat julkaisut tapahtuvat samanaikaisesti. He ovat hieman toisistaan ​​riippumattomia ja osa Ethereumin etenemissuunnitelmaa lähivuosina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map