Hajautettu Aragonian tuomioistuin aloittaa nyt asianajajien ratkaisemaan todellisia tapauksia

Hajautettu hallintoalusta Aragon on alkanut hakea tuomareita hajautetulle Aragon Courtille, joka käynnistetään helmikuun puolivälissä..

Per Aragonin virkamies verkkosivusto, yhtiö kehitti yhteisöjohtoisen hajautetun organisaation, jonka tavoitteena on toimia digitaalisena toimivaltana ja online-hajautettuna tuomioistuimena. Käynnistämällä Aragon Courtin, projektin takana oleva tiimi pyrkii poistamaan “perinteiset keinotekoiset esteet, kuten kansalliset lainkäyttöalueet tai yhden maan rajat”, kun on kyse riitojen ratkaisemisesta..

Aragonin tuomioistuimessa 7. tammikuuta alkaen alkoi annat jäsenille muuntaa verkon natiivimerkin ANT ANJ-tunnukseksi, jonka he voivat panostaa ansaitsemaan palkintoja tuomioistuimen käynnistämisen jälkeen. Yritys väitti, että kuka tahansa henkilö ympäri maailmaa voi tulla tuomariksi sillä ehdolla, että hänellä on vähintään 10000 sidottua ja aktivoitua ANJ-tunnusta.

Kun kiista on noussut, järjestelmä erottaa asianajajat ratkaisemaan sen. Sivustoa kohden mahdollisuus kutsua tuomaristoon on verrannollinen yhteisön jäsenen aktivoimien ANJ-tunnusten määrään.

Älykkäillä sopimuksilla itsesääntyvä verkko

Cointelegraph otti yhteyttä Aragon Associationin toimitusjohtajaan Luis Cuendeen saadakseen lisätietoja asiasta. Cuende väitti, että Aragonian tuomioistuimen ei tarvitse sopia asiaankuuluvien viranomaisten kanssa, mikä valtuuttaisi sen antamaan virallisia tuomioita kuten perinteiset tuomioistuimet tietyillä lainkäyttöalueilla, koska hanke on “erityinen juuri siksi, että se on täysin hajautettu ja rajaton”.

Cuende jatkoi: “Aragonian tuomioistuinta säätelevät älykkäät sopimukset. Eri lainkäyttöalueet voivat kuitenkin kohdella älykkäitä sopimuksia eri tavoin paikallisten määräystensä mukaisesti, joten suosittelen epäilystapauksissa saada oikeudellista neuvontaa. “

Mutta miten projekti voi toteuttaa tuomarien päätökset?

Yhtiön mukaan jokaista hajautetun verkon osa-aluetta ohjataan sen toimintaan osallistuvien ihmisten hallintaan, ja satunnaisesti valitut tuomarit pystyvät ratkaisemaan kahden osapuolen väliset riidat. Kysyttäessä, kuinka tuomarien päätökset projektissa asetetaan toteutettavaksi, Cuende selitti:

“Ne toteutetaan automaattisesti älykkäillä sopimuksilla – tuomaristot antavat päätöksensä, ja sitten älykäs sopimus palkitsee tai rankaisee voittaneita ja häviäviä osapuolia. Mukana ei ole luottamusta tai keskitettyjä osapuolia, jotka voivat muuttaa järjestelmää. “

Cuenden mukaan Aragonian tuomioistuin oli rekrytoinut 60 asianajajaa lehdistön ajankohtana.

Joukkovelkakirjapohjainen välimiesmenettely

Aragonian tuomioistuin toteuttaa myös joukkovelkakirjojen järjestelmän, jossa henkilön on kirjattava joukkovelkakirjalaina aloittaessaan asian, joka toimii takuuna välimiesmenettelyn ajan ja palautetaan henkilölle, jos asia ratkaistaan ​​hakijan hyväksi.

Cointelegraph kysyi Cuendeltä, mikä kannustin olisi joku, joka nostaa asian Aragonagon tuomioistuimessa, antamaan joukkovelkakirjalainan, koska näyttää siltä, ​​että heidän parhaan tapauksensa on saada takaisin täsmälleen niin paljon rahaa, mihin hän sanoi:

“Oletetaan, että palkkaat freelancer-verkkosivuston tekemään sinusta verkkosivuston. Tässä tapauksessa molemmat osapuolet haluavat seuraavat vakuutukset:

Haluat varmistaa, että verkkosivujen suunnittelija ei saa sinua menettämään aikaa ja toimittamaan mitään. Joten suunnittelijan palkkaajana haluat suunnittelijan asettavan joukkovelkakirjan, joka voidaan poistaa, jos tuomioistuin katsoo, että suunnittelija käyttäytyy väärin.

Verkkosivujen suunnittelija haluaa varmuuden siitä, ettet voi viedä hänen töitään maksamatta hänelle. Joten hän haluaa sinun tekevän joukkovelkakirjan, jonka tuomioistuin voi poistaa, jos käyttäydyt väärin. “

Cuende lisäsi: “Päivän päätteeksi on kyse tietyistä takuista olla vuorovaikutuksessa heikosti luotettavissa ympäristöissä.”

Oikeusjärjestelmät tutkivat lohkoketjua

Vaikka Aragonian tuomioistuin väittää olevansa maailman ensimmäinen digitaalinen tuomiovalta, oikeusjärjestelmät ympäri maailmaa ovat myös kokeilleet lohkoketjuja ja älykkäitä sopimuksia. Viime vuonna oikeusprofessori Giesela Rühl väitti, että älykkäät sopimukset eivät välttämättä ole ristiriidassa perinteisen sopimusoikeuden kanssa ja että niihin sovelletaan kansainvälistä oikeutta – erityisesti Euroopan unionin Rooma I -asetusta..

Viime vuoden joulukuun puolivälistä lähtien Kiinan älykkäät tuomioistuimet käyttivät erilaisia ​​innovatiivisia tekniikoita, kuten lohkoketjua ja tekoälyä, päättääkseen miljoonista oikeustapauksista. Paikallisten lähteiden mukaan yli 3,1 miljoonaa kiinalaista oikeudenkäyntiä viime vuoden maaliskuusta lokakuuhun oli ratkaistu blockchain- ja tekoälykäyttöisillä älykkäillä Internet-tuomioistuimilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map