Kiinan kansallinen kryptovaluutta osoittautuu olematta todellinen salaus

Kiinan keskuspankki (PBoC) on saattanut päätökseen prototyypin kehittämisen kansallisen kryptovaluutan liikkeeseen laskemiseksi, kuten Cointelegraph kertoi 11. elokuuta. Kuten kävi ilmi, sen virtalähteenä on kaksitasoinen käyttöjärjestelmä, joka kuitenkin ei täysin hajautettu.

Mitä me todella tiedämme?

Se, että Kiina on lähellä valtion digitaalisen rahan liikkeeseenlaskua, joka on viimeisten kolmen vuoden ajan ollut paikallisten viranomaisten kielillä, paljastettiin China Finance 40 -foorumilla, joka on omistettu Kiinan talouden ja rahoituksen tutkimukselle. Tapahtumassa puhuessaan PBoC: n varajohtaja Mu Changchun ei paljastanut kehityksen yksityiskohtia ja julkaisupäivää, vaikka ilmaistu uskoo siihen, että digitaalinen valuutta korvaa käteisen ja muut kryptovaluutat ja auttaa myös lisäämään juanin tai renminbin liikevaihtoa maailmassa.

Lausunto uuden kryptovaluutan liikkeeseenlaskun korkeasta tasosta tehtiin pian sen jälkeen, kun PBoC: n edustajat ilmoittivat aikomuksestaan ​​nopeuttaa valtion digitaalisen rahan luomista 2. elokuuta. Viranomaisten mukaan uusi valuutta pystyy ohittamaan Yhdysvaltojen määräämät kauppapakotteet ja lisäävät myös investointeja maahan.

Jotkut analyytikot ehdottavat, että sen jälkeen kun Yhdysvallat ilmoitti korottavansa kiinalaisten tavaroiden kauppatulleja, ulkomaiset sijoittajat ryntäsivät vaihtamaan renminbiä luotettavampiin varoihin – esim. Kulta ja muut valuutat, mukaan lukien Bitcoin (BTC), joka kasvoi 3 000 dollaria lähes 12 000 dollariin elokuun alussa.

Aiheeseen liittyvät: Digitaalinen yuan: Ase Yhdysvaltain kauppasodassa tai yritys manipuloida Bitcoinia?

Myös media määritteet Kiinan päätös luoda valtion digitaalinen raha Facebookin Vaaka-kryptovaluutan aktiiviseen mainostamiseen. PBoC: n tutkimustoimiston johtaja Wang Xin sanoi heinäkuussa, että Vaaka uhkaa kansainvälistä rahajärjestelmää ja että maiden tulisi kehittää digitaalivaluuttansa kielteisten taloudellisten seurausten estämiseksi. Muut viranomaiset totesivat tarpeen vahvistaa kansallista valuuttaa laskemalla liikkeeseen digitaalista rahaa.

Tiedetään myös, että paikalliset kaupalliset laitokset ja yritykset, kuten Alibaba, Huawei ja Tencent, voivat olla mukana prosessissa. Jotkut heistä ovat jo suostuneet osallistumaan projektiin. Kuten seuraa patentit, yksityishenkilöt ja yrittäjät voivat ladata matkapuhelimia ja vaihtaa juaninsa digitaalivaluutaksi ja suorittaa sitten maksuja sen kanssa. Samanaikaisesti Kiinan keskuspankki ottaa kaiken toiminnan hallintaansa.

Uutta kryptovaluutta ei hajauteta

Kiinan hallituksen ilmoituksen aiheuttamat kuumat keskustelut oman kryptovaluutan kehityksestä ovat aiheuttaneet vielä enemmän kysymyksiä. Ennen kaikkea käyttäjät olivat kiinnostuneita siitä, kuinka pian he näkevät uuden valuutan toiminnassa ja kuinka Kiina pystyy luomaan sen toiminnan kannalta välttämättömän koko hajautetun järjestelmän lyhyellä varoitusajalla.

Kuten kävi ilmi, tulevan kryptovaluutan päästöt suoritetaan kaksitasoisen järjestelmän kautta Kiinan kansantasavallan pankin ollessa ylimmällä tasolla. Toisen tason siirtyvät liikepankit, kuten Mu korosti China Finance 40 -puheen aikana:

”Tämä kaksitasoinen järjestelmä soveltuu kansallisiin olosuhteisiimme. Se voi käyttää olemassa olevia resursseja liikepankkien tukemiseen ja kehittämiseen sekä digitaalisen valuutan sujuvaan mainostamiseen. “

Samaan aikaan blockchainia käytetään vain osittain. Hän esitti kolme perustetta tämän päätöksen puolesta seuraavien syiden perusteella:

Kiina on monimutkainen talous, jolla on valtava alue ja suuri väestö, mikä merkitsee mahdollisia vaikeuksia massa-siirtymässä uuteen tekniikkaan. Kiinan keskuspankki ehdottaa myös kaksitasoista toimintarakennetta ehdotetun kryptovaluutan saatavuuden parantamiseksi ja tulevaisuuden digitaalisen omaisuuden sujuvamman käyttöönoton parantamiseksi. Toiseksi kaksitasoinen rakenne sitouttaa täysin kaupallisten organisaatioiden resurssit, kyvyt ja tekniset edut, edistää innovaatioita ja tukea taistelussa teknisen paremmuuden puolesta.

Kolmanneksi yksitasoisen toimintarakenteen käyttö voi vähentää pankkien roolia rahoituspalveluketjussa. Mu lisäsi, että tällaisissa puitteissa Kiinan keskuspankki on vuorovaikutuksessa suoraan väestön kanssa digitaalivaluuttaan liittyvissä kysymyksissä, mikä vaikuttaa kielteisesti liikepankkien kykyyn lainata ja vähentää niiden kilpailukykyä. Tämä voi johtaa hintojen nousuun ja sosiaalisen rahoituksen kustannuksiin sekä vahingoittaa reaalitaloutta.

Yhteiskunta vastasi

Negatiivinen julkinen mielipide on näennäisesti edelleen pahentunut, kun uusia yksityiskohtia vuotaa Internetiin. Monet yrittäjät, bloggaajat ja salaus harrastajat katsoi, että uutta kryptovaluutta käytetään käyttäjien tietojen seurantaan tai heidän varojensa hallintaan. EToron vanhempi analyytikko Mati Greenspan, ilmaistu samanlainen näkemys Kiinan keskuspankin uudesta aloitteesta:

“He haluavat paremman valvonnan ja valvonnan. Tämä antaa heille hieman enemmän käytännön valtaa. Tätä valuuttaa ei ole suunniteltu antamaan ihmisille taloudellista vapautta, kuten muita salauksen muotoja, vaan pikemminkin tarjoamaan Kiinan hallitukselle tapa seurata liiketoimia. “

Bloggaaja Ben Yorke omisti koko artikkeli paljastaa tuleva kiinalainen kryptovaluutta, jossa hän mainitsi viisi tosiasiaa, jotka vahvistavat, miksi “Kiina ei todennäköisesti avaudu digitaalisille valuutoille”.

Ei ole mitään julkista: Pohjimmiltaan kryptovaluutan luominen edellyttää blockchain-tekniikan käyttöä ja vastaavasti kokeneiden organisaatioiden osallistumista. Samanaikaisesti Kiinan keskuspankki aikoo käyttää yksityistä ketjua, joka toimii täysin hallituissa yksityisissä solmuissa.

Kiinalla on jo digitaalinen valuuttansa: Yorke viittaa maksujärjestelmiin Alipay ja WeChat Pay, jotka ovat lähes kokonaan korvanneet kiinalaiset perinteiset maksutavat. Vuonna 2018 he käsittelivät 57 miljardia tapahtumaa lähes 1800 tapahtumalla sekunnissa (TPS), mikä on suurempi kuin Bitcoinin, Ethereumin (ETH), Ripplen (XRP) ja EOS: n kaistanleveys. Lisäksi kirjoittaja huomauttaa nimettömyyden ehdottoman puuttumisen: Tällaisissa järjestelmissä käyttäjätiedot on sidottu lompakon osoitteeseen, mikä tarkoittaa, että kehittäjät hallitsevat sitä.

Kyse on valvonnasta: Viimeisenä perusteluna Yorke sanoo, että PBoC: n päätavoitteena ei ole “helpottaa rajatylittäviä liiketoimia”, vaan rajoittaa paikallisten pankkien mahdollisuutta saada lainoja ja varjoa.

Riskejä vältetään

Todennäköisesti yrittäessään ratkaista yleisiä huolenaiheita, PBoC: n jäsenet sanoi He ryhtyisivät toimenpiteisiin estääkseen digitaalisen valuutan yliedustamisen ja sen seurauksena siihen liittyvät manipulaatiot. Sen varmistamiseksi, ettei PBoC: n digitaalivaluutta ole yliedustettu, kaupalliset instituutiot siirtävät koko tapahtumamäärän ja 100-prosenttisen varauksen Kiinan kansantasavallan pankille. Siten uusi kryptovaluutta pysyy keskeisenä.

Aiheeseen liittyvä: Bitcoin on omaisuus, Kiinan tuomioistuimen säännöt – Ei salauskiellon ristiriitaa

Mu lisäsi, että tuleva valuutta ei maksa korkoa käteiseltä, se ei aiheuta taloudellista irtautumista eikä sillä ole suurta vaikutusta nykyiseen reaalitalouteen. Lisäksi on noudatettava kaikkia voimassa olevia kassanhallintaa, rahanpesun ja terrorismin torjunnan säännöksiä.

Jatkuu

Kaiken kaikkiaan pian luotava kansallinen kryptovaluutta herättää enemmän kysymyksiä ja epäilyksiä yhteisön silmissä sen luomisen todellisista tavoitteista. Kiina voi pystyä käyttämään salaustaan ​​houkutellakseen ja estääkseen sijoittajia, joihin Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota vaikuttaa, sekä käyttämään ylimääräistä argumenttia kiistassaan Washingtonin kanssa. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, pystyykö valuutta kilpailemaan vakavasti hajautettujen kolikoiden, kuten Bitcoinin, kanssa. Kysymys aikatauluista on edelleen avoin. Greenspanin mukaan, keskuspankin lausuntoa ei voida tulkita aivan oikein:

“Kiinan hallitukselle ei olisi vaikeaa antaa viikossa tai kahdessa. Tällä on enemmän tekemistä poliittisen vallan kanssa. Pääoman hallinta on Kiinassa erittäin tiukka, ja he haluavat pitää voimakkaasti silmällä rahan tarjontaa. Joten mitä he todennäköisesti tarkoittavat, kun he sanovat “se on valmis menemään”, on se, että heillä on yksinkertaisesti tahdonvoima sammuttaa se. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map