Kirja-arvostelu – CoinGeckon How to DeFi

Hajautettu rahoitus (DeFi) on varmasti salakirjoitus cryptocurrency -maailmassa tällä hetkellä. Mutta vaikka kuulemme yhä enemmän tämän teknologisen läpimurron mahdollisuudesta mullistaa perinteisen rahoituksen maailma, monet ovat edelleen epävarmoja siitä, mitä DeFi todella sisältää.

CoinGecko on juuri julkaissut ensimmäisen kirjan nimeltä How to DeFi. Tämän kirjan tarkoituksena on tarjota helppo lähtökohta niille, jotka haluavat oppia aiheesta.

Miksi DeFi

Kun pakollinen joukko lainauksia teollisuuden luvuista, suosittelemme kirjaa ihanteellisena lähtökohtana DeFi-maailmaan pääsemiseksi, pääsemme suoraan siihen, miksi sillä on merkitystä.

Yli miljardin dollarin arvoinen omaisuus on lukittu DeFi-ekosysteemiin, ja se on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista sektoreista kryptovaluutta-alueella. Radikaalin muutos, jonka se lupaa tuoda, on se, että keskitettyjen laitosten ei tarvitse hallita rahoitusjärjestelmää.

Kolme aluetta, joilla DeFi pyrkii tällä hetkellä parantamaan keskitettyjä pankkirakenteita, ovat rahalähetysten kustannukset ja nopeus, rahoituspalveluiden tarjoaminen ilman sensuuria (mukaan lukien 1,7 miljardia maailmanlaajuista pankkitiliä) ja hallinnon avoimuus.

Selitettyään, mikä DeFi on, kirjassa luetellaan sen kautta tällä hetkellä saatavilla olevat rahoituspalveluluokat. Vakavista rahoista, lainanannosta ja lainanotosta pörssien, johdannaisten ja rahastojen hallinnoinnin kautta arpajaisiin, maksuihin ja vakuutuksiin katetaan kaikki nykyisen DeFi-ekosysteemin osa-alueet.

Kuinka DeFi

Kirjan toisessa osassa selitetään Ethereum-verkon toiminta, joka on suosituin foorumi DeFi-sovelluksiin. Älykkäät sopimukset, eetteri ja kaasu selitetään ennen kuin tarkastellaan hajautettujen sovellusten (Dapps) etuja ja haittoja.

Lopuksi verrataan erilaisia ​​lompakkotyyppejä vaiheittaiseen läpikäyntiin, jolla pääset vauhtiin sekä Argent-matkapuhelimessa että Metamask for desktop -sovelluksessa. Kaikki tämä on tehty, siirrymme kolmanteen osaan, syvään sukellukseen.

Jokaiselle edellä mainitulle DeFi-palveluluokalle annetaan täydellinen luku, joka keskittyy kussakin tapauksessa yhteen tai kahteen keskeiseen palveluntarjoajaan. Opimme stablecoineista MakerDAO-alustan esimerkin avulla. Yhdistettä käytetään lainojen havainnollistamiseen, hajautetut pörssit (DEx) selitetään Uniswapin ja dYdX: n avulla ja niin edelleen.

Jokainen luku antaa yleiskuvan käytettävissä olevista palveluista, ja kaaviot auttavat selittämään joitain hankalampia käsitteitä. Sitten selitetään, miten palvelu toimii valitulla esimerkkialustalla, sekä vaiheittaisen oppaan niille, jotka tuntevat olevansa pakotettuja hyppäämään suoraan sisään.

Kirjan kohdeyleisö on DeFi-aloittelijoita, joten jotkut valittujen alustojen yksityiskohdista jätetään pois, mutta taso on yleensä oikeassa. Pitääkö esimerkiksi DeFi-aloittelijan tuntea Maker Protokollen kannustinjärjestelmän yksityiskohdat vai riittääkö se, että se on sidottu pehmeästi dollarin tietoon?

Onko lukea

Vaikka aiemmat luvut tekevät hienoa työtä johtajan aloittamiseksi DeFi-maailmaan, runsaalla selityksellä ja kaavalla, myöhemmissä luvuissa näyttää olevan oletettavaa jonkin verran aiheesta.

Esimerkiksi johdannaisia ​​ja rahastojen hallintaa koskevat luvut ovat hyödyllisiä niille, jotka jo ymmärtävät nämä käsitteet perinteisessä rahoituksessa. Vaikka on ehkä viisasta kannustaa aloittelijaa päästämään irti vivutettujen johdannaisten kaupasta, niin se ei ehkä ole huono asia.

Viimeinen haaste oli ”isän testi”; ts. voisiko isäni, seitsemänkymmentäluvun mies, jolla on vain hyvin perustiedot salausvaluutasta, saada kohtuullinen käsitys DeFistä yksinkertaisesti lukemalla tätä kirjaa? Sain tämän viestin, kun hän oli noin 50 sivua:

“… vaikka en ymmärrä kaikkea olen nauttinut lukemisesta. Se on kirjoitettu erittäin helposti, ja mielestäni suurin osa aiheesta kiinnostuneista ihmisistä voisi seurata. “

Tietysti isäni ei ole tarkalleen kirjan kohdeyleisö, mutta hän piti silti tietoja saatavilla ja tunsi, että joku, jolla on enemmän taustatietoa kryptovaluutasta, saisi siitä enemmän. Hän piti myös vaiheittaisista läpikäynneistä, jotka osoittivat, kuinka tietyt toiminnot suoritetaan esillä olevilla alustoilla.

Kirja on varmasti hyvin kirjoitettu ja perusteellisesti tutkittu, ja siinä on linkit käytettyihin viitteisiin, ehdotettu jatkokäsittely ja loppusanan sanasto.

Se on täynnä asiaankuuluvia ja ajankohtaisia ​​tietoja, ja se on saatavana osoitteelle ilmainen lataus 30. huhtikuuta asti. Vähittäishinta 30. huhtikuuta jälkeen on 14,99 dollaria.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map