Kissa sai kielesi? Bitcoin-kriitikot kuihtuvat vuonna 2020

Bitcoinilla (BTC) on ollut mielenkiintoinen vuosi, toipumalla suurista myynneistä ja lopulta nousemassa uusiin kaikkien aikojen korkeimpiin.

Bitcoinin suorituskyky ja kryptovaluuttojen lisääntynyt käyttöönotto maailmanlaajuisesti eivät kuitenkaan ole vieläkään tuoneet joitain tarkkailijoita salausleirille. 

Silti verrattuna muihin härkäajovuosiin, kuten 2017, 2020 on nähnyt paljon vähemmän krypto-kritiikkiä, ja monet Bitcoin-nayayers näyttävät olevan hieman pehmentäneet asennettaan kohti digitaalista omaisuutta.

Kun katsomme taaksepäin salausta vuonna 2020, Cointelegraph on huomannut joitain kryptovaluutan suurimmista kriitikoista.

“Bitcoinilla ei ole tulevaisuutta”: venäläinen poliitikko Anatoly Aksakov

  • Lainauspäivä: 23. lokakuuta 2020
  • Bitcoinin hinta sinä päivänä: 12 900 dollaria

Anatoly Aksakov, Venäjän valtion duuman jäsen ja Venäjän salaukseen liittyvän lainsäädännön merkittävä edustaja, oli huomionarvoinen kriittisen valuutan kriitikko vuonna 2020.

Virkamies on vakuuttunut siitä, että maksujen maailmanlaajuinen käyttöönotto salauksessa, kuten Bitcoin, johtaisi “rahoitusjärjestelmän tuhoutumiseen”. Lokakuussa 2020 Aksakov ennusti, että hajautetuilla kryptovaluutoilla, kuten Bitcoinilla, ei ole tulevaisuutta, väittäen, että keskuspankin digitaaliset valuutat tai CBDC: t ovat rahoitusjärjestelmän tulevaisuus.

Vaikka on vielä nähtävissä, mitä tulee Aksakovin Bitcoin-ennustuksesta, jotkut hänen aiemmista kommenteistaan ​​osoittavat, että hän ei ole tarkalleen profeetta. Toukokuussa 2020 suoratoistona puhua Maria Butinan kanssa Aksakov sanoi, että salauksen louhinnasta “on menossa menneisyyteen” Bitcoinin kolmannen puolittamisen ansiosta kaivosmiehen palkkion leikkaaminen 12,5 BTC: stä 6,25 BTC: ksi.

“[Salauskaivostoiminta] ei ole enää kannattavaa, ja sikäli kuin ymmärrän, tämä liike on valmis katoamaan tulevaisuudessa”, Aksakov väitti. Tästä tuomion ennustuksesta huolimatta Bitcoin-kaivostyöläiset ovat saaneet rahaa vuoden 2020 aikana, ja Bitcoin-kaivostyöntekijöiden tulot ovat nousseet ennalta puolittuville tasoille marraskuun alusta lähtien.

Venäjän viranomaisten jatkuvan pingpongin salauksen sääntelyn mukaisesti Aksakov muuttaa säännöllisesti kantaansa teollisuuteen. Joulukuun alussa Aksakov kutsui kryptovaluuttoja “erittäin kannattavaksi yritykseksi” ja korosti tarvetta legitimoida se tunnustamalla salaus omaisuudeksi.

Venäjän valtion duuman jäsen Aksakov on myös Venäjän keskuspankin kansallisen pankkineuvoston puheenjohtaja. Lokakuun puolivälissä 2020 Venäjän keskuspankki julkisti virallisesti suunnitelmansa Venäjän CBDC: n, digitaalisen ruplan, kehittämisestä.

“Mitään ei hinnoitella Bitcoinissa tai missään muussa kryptovaluutassa”: Nouriel Roubini

  • Lainauspäivä: 7. marraskuuta 2020
  • Bitcoinin hinta sinä päivänä: 14900 dollaria

New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulun taloustieteen professori Nouriel Roubini on yksi maailman suurimmista salakriitikoista, jota kutsutaan usein nimellä “Dr. Doom ”salausyhteisössä. 

Tunnettu väitteistään, että “kryptovaluutalla teknologiana ei ole mitään perustaa menestykseen”, palkittu taloustieteilijä on pysynyt kriittisesti salauksessa ja Bitcoinissa vuonna 2020 huolimatta siitä, että BTC “ehkä on osittainen arvon säilytys” loppuvuodesta 2019.

7. marraskuuta 2020 Roubini väitti, että kryptovaluutta itsessään on “väärä nimi”, koska valuutan on annettava laskentayksikkö. Roubini jatkoi Bitcoinin pudottamista kritisoiden sen ilmeistä rajoitettua skaalautuvuutta:

”Mitään ei hinnoitella Bitcoinissa tai missään muussa kryptovaluutassa. Sinun on oltava yksi osoittaja, ja niin monilla rahakkeilla sinulla ei ole yhtä osoitinta. Sinun on oltava skaalautuva maksuväline, ja Bitcoinin avulla voit tehdä vain viisi tapahtumaa sekunnissa. “

Samanaikaisesti Roubini myönsi Bitcoinin potentiaalisen toiminnan arvon säilyttäjänä. “Se on ehkä osittainen arvovarasto, koska toisin kuin tuhannet muut, mitä kutsun shitkoineiksi, sitä ei voida niin helposti alentaa, koska on olemassa ainakin algoritmi, joka päättää, kuinka paljon Bitcoinin tarjonta nousee ajan mittaan”, Roubini totesi.

Bitcoin on “suurin kupla, jonka olen nähnyt”: Peter Schiff

  • Lainauspäivä: 28. lokakuuta 2020
  • Bitcoinin hinta sinä päivänä: 13200 dollaria

Peter Schiff, miljonääri-välittäjä ja toimitusjohtaja Euro Pacific Capitalissa, on toinen kuuluisa Bitcoin-naysayer, joka kritisoi Bitcoinia jo vuonna 2013. Schiff on myös yksi maailman suurimmista kannattajista salausyhteisössä. kulta-investointi.

Vuoden 2020 aikana Schiff toimitti useita negatiivisia ja kiistanalaisia ​​huomautuksia Bitcoinista, ennustamalla, että kulta tulee kuun, kun taas Bitcoin kaatuu lähitulevaisuudessa.

28. lokakuuta 2020, kun kulta syöksyi vuotuisiin mataliin arvoihin Bitcoinia vastaan, Schiff väitti:

“Jos mitat omaisuuskuplien koon sen perusteella, kuinka vakuuttuneita ostajilla on kaupassaan, Bitcoin-kupla on suurin mitä olen nähnyt. Bitcoin-hodlerit ovat varmempia siitä, että he ovat oikeassa ja varma, että he eivät voi menettää kuin dotcom tai talon ostajat kuplien aikana. “

4. joulukuuta Schiff sanoi että Bitcoinin aiempi kehitys ei takaa sen tulevaa menestystä vaan pikemminkin “varmistaa tulevaisuuden epäonnistumisensa”.

Huolimatta siitä, että kritisoi säännöllisesti Bitcoinia, Schiff ei ole pysynyt kaukana maailman suurimmasta kolikosta. Tammikuussa 2020 Schiff väitti menettäneensä pääsyn salauslompakkoonsa ja totesi, että BTC: n saaminen oli “huono idea”. 

Elokuussa 2020 kulta-asianajaja käski Twitterissä lähettää BTC: n 18-vuotiaalle pojalleen Spencer Schiffille. “Koska niin monet teistä Bitcoin-kaverit rypistävät minua, koska poikani osti Bitcoinin, miksi ei oikeastaan ​​hieroa sitä lahjoittamalla hänelle myöhään syntymäpäivälahjaksi”, Schiff kirjoitti.

“Voin käydä kauppaa banaanilla helpommin hyödykkeenä kuin voin käydä kauppaa Bitcoinilla”: Mark Cuban

  • Lainauspäivä: 24. huhtikuuta 2020
  • Bitcoinin hinta sinä päivänä: 7500 dollaria

Miljardierisijoittaja ja NBA: n Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban on toinen merkittävä salausskeptikko, kutsuen Bitcoinia kuplaksi takaisin vuonna 2017. Vaikka kuubalainen myönsi, että salaus voi olla “luotettava rahoitusväline”, Kuuban ei lopettanut kritisoida Bitcoinia vuonna 2020 sen oletetun monimutkaisuuden vuoksi.

24. huhtikuuta Morgan Creek Digitalin Anthony Pomplianon haastattelussa Kuuban toisti pitkäaikaisen kantansa, jonka mukaan Bitcoinia on liian monimutkainen käyttää. “Sen on oltava ensin täysin kitkaton ja kaikkien ymmärrettävä, ja sitten voit sanoa, että se on vaihtoehto kullalle arvovarastoksi”, hän sanoi.

Kuubalainen totesi, että Bitcoin on kyseenalainen keino vaihtaa, koska sillä ei ilmeisesti ole korvattavuutta tavaroille ja palveluille muuttamatta fiat-valuuttoiksi:

“Voin käydä kauppaa banaaneilla hyödykkeenä helpommin kuin voin käydä kauppaa Bitcoinilla, ja voin silti syödä tuon banaanin ennen kuin se menee huonosti, ja saada kaikki kaliumini harjoitteluni varten.”

Huolimatta Bitcoinin kritiikistä, Kuuban omistaa edelleen pienen salauksen. Miljardierisijoittaja väitti omistavansa Bitcoinissa noin 130 dollaria huhtikuusta 2020.Vuonna 2017 Kuuban suositteli sijoittamaan jopa 10% kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoin.

“En usko, että digitaaliset valuutat menestyvät ihmisten toivomalla tavalla”: Ray Dalio

  • Lainauspäivä: 7. marraskuuta 2020
  • Bitcoinin hinta sinä päivänä: 15500 dollaria

7. marraskuuta haastatella Yahoo Finanssin kanssa amerikkalainen miljardööri hedge -rahastonhoitaja ja Bridgewater Associatesin perustaja Ray Dalio väitti, että hän ei näe digitaalisten valuuttojen, kuten Bitcoinin, onnistuvan muiden ihmisten tavoin. Hän odottaa myös globaalien viranomaisten “kieltävän” Bitcoinin, jos sen hinta menee liian korkeaksi.

Dalio kritisoi myös Bitcoinia siitä, ettei se ollut tehokas vaihtoväline ja arvon varastoija, ja totesi:

“Teoreettisesti Bitcoin on hyvä, mutta on kolme perusasiaa: valuutan on oltava tehokas vaihtoväline, varallisuuden säilytys, ja hallitukset haluavat hallita sitä […] En tänään voi ottaa Bitcoiniani vielä ja osta asioita helposti sen avulla. “

Dalio myöhemmin hyväksytty että hänestä “saattaa puuttua jotain” Bitcoinista:

“En voi kuvitella keskuspankkien, suurten institutionaalisten sijoittajien, yritysten tai monikansallisten yritysten käyttävän Bitcoinia […] Jos olen väärässä näissä asioissa, haluaisin saada oikaisun.”

Dalio on pehmentänyt merkittävästi kantaansa Bitcoiniin väittäen, että se voisi olla monipuolistaja kultaan 8. joulukuuta. Hedge Fund Veteran aiemmin nimeltään ylin salausvaluutta kupla vuonna 2017.

Vähemmän ihmisiä kritisoitiin Bitcoinia ja salausta vuonna 2020

Huolimatta valikoidusta joukosta tunnettuja kriitikkoja, jotka lyöivät Bitcoinia vuonna 2020, näyttää siltä, ​​että perimmäinen kryptovaluutta on herättänyt vähemmän julkista skeptisyyttä kuin aiempina vuosina. 

Merkittävät naysayers, kuten Warren Buffett, Bill Gates ja Donald Trump, ovat suurelta osin hiljaa Bitcoinista ja salauksesta tänä vuonna. Nobel-palkittu taloustieteilijä Paul Krugman, joka ennusti Bitcoinin “täydellisen romahduksen” vuonna 2018, ei myöskään kommentoinut..

Suurten Bitcoin-aiheisten verkkosivustojen tietojen mukaan 99bitcoins, 2020 on ollut alin Bitcoinin “nekrologia” -aste vuodesta 2013. 

Vain seitsemän tapausta "Bitcoin-kuolema" raportoitiin mediassa, jota seurasi 99 bittiä, verrattuna 41 "nekrologit" vuonna 2019 ja 93 vuonna 2018. 

Suurin Bitcoin-kuolemien vuosi oli 2017, viimeinen vuosi, jolloin Bitcoin näki suuren härkätaistelun ennen vuotta 2020.

Tarkastellaanpa sitten Bitcoinin kuihtuvia kriitikkoja, suurten pankkien ja rahoituslaitosten kasvavaa kiinnostusta kryptovaluuttaan tai tänä vuonna ajettavaa meteoristista härkää, yksi asia näyttää selvältä: salaus on täällä pysyä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map