Kryptovaluutan vaikuttajat puhuvat YouTubessa salaukseen liittyvän sisällön poistamiseksi

YouTube, yksi suosituimmista videoiden jakamisen sosiaalisen median alustoista, on alkanut aggressiivisesti poistaa kryptovaluuttaan liittyvää sisältöä eräiltä alan suurimmista vaikuttajista.

Twitter- ja Reddit-ketjujen perusteella YouTube alkoi yhtäkkiä poistaa useita kryptovaluutta-videoita 23. joulukuuta.

YouTuber Chris Dunn, jonka kanavalla on yli 210 000 tilaajaa, huomasi maanantaina, että alusta oli poistanut kaikki videot, joissa mainittiin kryptovaluutat.

Tämän jälkeen Dunn twiitti, "@YouTube on juuri poistanut suurimman osan salausvideoistani mainitsemalla “haitallista tai vaarallista sisältöä” ja “säänneltyjen tuotteiden myyntiä” … Videoiden, yli 200 000 tai alle + 7 miljoonan katselukerran tekeminen on ollut 10 vuotta. WTF oletko tekemässä @TeamYouTube?!"

YouTube: The Grinch Who Stole Cryptomas

Dunn ei ole ollut ainoa YouTuber, jota alustan äkillinen kielto koskee. 24. joulukuuta – jouluaatto – Robert Beadles, YouTube-kanavan Crypto Beadles isäntä, jolla on yli 89,3 tuhatta tilaajaa, twiitti, että YouTube oli sulkenut hänet väliaikaisesti.

”Hei kurkistaa! @YouTube @YTCreators on sulkenut meidät hetkeksi. Arvaatko ilmaista sisältöä, etkä koskaan ota penniäkään sisällöstä, on huono? Lähetämme Linkediniin, Twitteriin ja Instagramiin, kaikki tilit ovat Robert Beadlesin alla. Jumala siunatkoon # sensuuri #youtube #bitcoin ”

Vaikka näyttää siltä, ​​että Salaushelmet YouTube-sivu on jälleen toiminnassa, jotkut vaikuttajat eivät ole olleet yhtä onnekkaita.

YouTuber Ivan on Tech, jonka kanavalla on yli 210 000 tilaajaa, on myös koskenut kieltoa. Hänen tilinsä sai yhden lakon, ja hän on asettanut kaikki hänen Videot yksityiselle "varotoimenpiteenä." Hän kertoi Cointelegraphille:

”Tämä on hyökkäys paitsi salaukseen, myös koko sananvapauden käsitteeseen. Keskitetyistä alustoista on tullut aivan liian isoja ja voimakkaita omaksi hyväkseen, ja niiden hajauttaminen on syy hajautettujen alustojen valloittamiseen. ”

A Tweet lähetti 24. joulukuuta Omar Bham (@ crypt0snews), näyttää päivitetyn luettelon kaikista YouTubereista, joiden salaukseen liittyvä sisältö on äskettäin kielletty alustalta.

Miksi YouTube poistaa salauksen?

YouTube ei ole vielä julkaissut julkista lausuntoa siitä, miksi he kieltävät salaukseen liittyvän sisällön. Videojätti, Googlen tytäryhtiö, ei vastannut Cointelegraphin pyyntöön kommentoida. Tämä tarina päivitetään, jos YouTube vastaa.

YouTuben viestinnän puute on antanut vaikuttajien spekuloida äkillisen törmäyksen syytä.

Pian sen jälkeen, kun päivitetty luettelo tileistä, joihin YouTube-kielto on vaikuttanut, Bham twiittasi näyttää siltä, ​​että YouTube poistaa salauskanavia, joissa on linkkejä ulkoisiin verkkosivustoihin tai videoiden kuvauksissa lueteltuihin keskusteluihin.

“Vaikuttaa siltä, ​​että miksi YouTuben olisi mentävä salakanavien jälkeen, on linkkejä ulkoisiin verkkosivustoihin / videoiden kuvausten vaihtoihin.”

Vaikka tämä on oletus, Bham saattaa olla jossakin.

Esimerkiksi YouTuber Rachel Siegel hallinnoi Crypto Lopettaa, YouTube-kanavaa, jolla on 2,54 tilaajaa. Siegel kertoi Cointelegraphille, ettei YouTuben salausvaluuttaan liittyvän sisällön kielto ole vaikuttanut häneen:

“Minulle ei ole henkilökohtaisesti vaikuttanut salausvaluutan videoiden ilmeisestä kiellosta YouTubessa, mutta mielestäni on selvää, että kyseessä on jonkinlainen kohdennettu hyökkäys. Tekninen sensuuri on saanut viime aikoina paljon julkista huomiota, ja kun kasvamme edelleen teollisuutena, voin odottaa, että näemme edelleen enemmän joukkokieltoja ja salauksen poistamista. “

Siegel vahvisti, ettei hän linkitä ulkoisiin verkkosivustoihin tai vaihda videoita missään.

“Viittasin kerran Coinbaseen, mutta otin sen alas”, sanoi Siegel.

Mielenkiintoista on, että vaikka foorumi ei ole vielä sensuroinut joitain YouTube-kanavia, raportit tulvivat Twitteriä edelleen kanaviin, joihin tämä on vaikuttanut.

@TheMoonCarl twiitti äskettäin: “YouTube-puhdistus on nyt saapunut kanavalleni! Yksi video 27. tammikuuta 2019 "rikkonut sääntöjä" koska se oli "Haitallinen ja vaarallinen sisältö". Varma, #Bitcoin on haitallista ja vaarallista pankeille, mutta tämä on vain naurettavaa. “

Ennen tämän twiitin lähettämistä Carl kertoi Cointelegraphille:

“Toivon, että tämä on YouTuben virhe, koska jos ei, niin tämä on sensuuri puhtaimmillaan. Suuret YouTuberit ovat nähneet videonsa poistettuja. Nämä videot eivät tehneet muuta kuin kouluttivat ihmisiä Bitcoinin voimasta. On vain ajan kysymys, kunnes kanavaani hyökätään. “

Vaikka salauksen vaikuttajat eivät ole vielä varmoja siitä, miksi YouTube kieltää salaukseen liittyvän sisällön, Twitter-tili @TeamYouTube vastasi Bhamin twiittiin, joka osoitti päivitetyn luettelon salausvaikuttajista, jotka on kielletty alustalta.

Alla oleva twiitti, joka julkaistiin 18 tuntia sitten lehdistössä, sanoi, että YouTube tutkii asiaa, ja päivitys on tulossa pian.

@TeamYouTube ei ole vielä julkaissut uusia päivityksiä Twitterissä.

Asiasta Bham kertoi Cointelegraphille: “Tämä YouTube-tiimin ketju oli suorien vastausten laajuus, josta olen kuullut. YouTube-tiimi päivitti meidät viimeksi linkittämällä tavalliset YT-yhteisön ohjeet ja muistuttamalla, että voimme valittaa videoista varoituksella. Useat YouTuberit vetosivat valituksiin, ja valitukset hylättiin ilman mitään selkeää syytä, miksi video oli suoraan sääntöjen vastainen. “

Esiintyykö vaihtoehto?

Vaikka YouTube on sijoittui Toiseksi suosituin sosiaalisen median foorumi, jolla on yli 1,9 miljardia käyttäjää, salauksen vaikuttajat etsivät muita alustoja jakamaan sisältöään. Erityisesti blockchain-pohjaiset sosiaalisen median alustat ovat osoittautuneet houkutteleviksi salausyhteisölle.

Esimerkiksi LBRY on jakamisalusta, joka käyttää blockchain-tekniikkaa, jonka avulla käyttäjät voivat julkaista sisältöä ja saada rahaa. LBRY auttaa käyttäjiä kaupallistamaan julkaistun materiaalin sisäänrakennetulla maksujärjestelmällä.

Kaupallistaminen on myös kriittinen näkökohta monille YouTubereille. Viimeaikaiset tilastot osoittavat, että useat YouTube-kanavat tuottavat kuusi lukua vuodessa, mikä määrä kasvaa 40 prosenttia vuosittain.

Bhamin mukaan, joka on ladannut salaukseen liittyvää sisältöä YouTube-sivulleen vuodesta 2016 lähtien, tällainen lakko osuma kanava ei ehkä pysty suoratoistamaan jopa 90 päivää, mikä vaikuttaa voimakkaasti käyttäjän tuloihin.

“Tuloista huolimatta lakkoihin osunut kanava ei välttämättä pysty suoratoistamaan jopa 90 päivän ajan edes onnistuneen vetoomuksen avulla”, Bham kertoi Cointelegraphille. “Tämä on tapahtunut minulle ja romahtanut tuloni, koska luotin voimakkaasti reaaliaikaiseen sitoutumiseen esityksissäni.”

Vaikka LBRY tarjoaa kaupallistamisjärjestelmän ja YouTube-alustan, jonka avulla YouTuberit voivat julkaista sisällönsä uudelleen LBRY-verkostoon, monet YouTuberit eivät vielä hyödynnä alustaa.

Naomi Brockwell, YouTube-kanavan isäntä NBTV, jolla on yli 30000 tilaajaa, kertoi Cointelegraphille, että vaikka YouTube-kielto ei vaikuttanut häneen, hän uskoo, että on aika alkaa tarkastella hajautettuja alustoja, kuten LBRY:

“YouTube-kielto ei ole vielä vaikuttanut minuun, mutta haluaisin lisätä, että meillä on ollut pitkään vaihtoehtoisia hajautettuja alustoja, kuten LBRY, rajoitetulla youtuberien tuella. Toivottavasti tämä on herätyssoitto. “

Jotkut YouTuberit, jotka käyttävät hajautettuja alustoja, kuten LBRY, ovat kuitenkin huomauttaneet, että heidän yleisönsä on rajoitettu näillä kanavilla, koska useimmilla on jo käsitys kryptovaluutasta ja lohkoketjusta.

“YouTuben lisäksi monet sisällöntuottajat, myös minä, käyttävät hajautettuja sisältöalustoja, kuten DTube, Steemit, Minds, LBRY, Bitchute & Bittube, selitti Siegel Crypto Lopuksi. “Vaikka nämä alustat ratkaisevatkin sensuurin ja sisällön poistamisen, valitettavasti se kuitenkin rajoittaa yleisöämme. Tarkoituksena on, että se rajoittaa jokapäiväisiä ihmisiä pääsemästä salaukseen ensinnäkin. ”

Vaikka kehittyvissä hajautetuissa käyttöympäristöissä yleisö on edelleen rajallinen, on muitakin haasteita, joihin on vielä vastattava. Tietosuojaoikeudet, -asetukset, tekijänoikeussuoja ja muu on ratkaistava, ennen kuin vakavat YouTuberit siirtävät sisällönsä näille alustoille.

Changpeng Zhao, kryptovaluutanvaihdon Binancen perustaja ja toimitusjohtaja, äänesti Twitterissä ongelmasta sanoen: “Voi olla aika, että salausyhteisö voi puukottaa omaa blockchain-yhteensopivaa anturilaitetta kestävää sosiaalisen median alustaansa. Paljon haasteita, roskapostia, huijausta, peikkoja, kannustimia, tekijänoikeuksia, merkkitaloutta, hallintotapaa, tahmeutta, yksityisyyttä … Mutta on aika! “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map