Laki dekoodattu: Salaus kasvussa, Big Tech ilmoitettuna, 11. – 18

Joka perjantai Law Decoded tarjoaa analyysin viikon kriittisistä tarinoista politiikan, sääntelyn ja lain aloilla. Law Decoded menee tauolle ensi viikolla lomien ajaksi, mutta palaa uutena vuonna. 

Toimittajan huomautus

Lomakohtien tultua Bitcoin on särkynyt kaikkien aikojen korkeimmat. Syistä miksi, ota yhteyttä Cointelegraphin markkinoiden kattavuuteen. En rehellisesti koskaan tiedä. Ehkä tietokoneen takana tapahtuvan jouluostosten myötä ihmiset ovat kääntyneet Coinbaseen Amazonin sijaan. Tai ehkä se uhka, että valtiovarainministeriö vaatii raportteja vaihdoista, jotka ovat vuorovaikutuksessa itse isännöimien lompakoiden kanssa, saa ihmiset yrittämään siirtää mahdollisimman paljon salausta ja sitten pois pörsseistä kuin mahdollista.

Laajemmissa oikeudellisissa uutisissa saatamme hyvinkin olla siirtymässä uuteen tekniikan luottamuksen tuhoamisaikaan. Suuret nimet, kuten Amazon, Facebook, Apple ja Google, ovat olleet ohuella kaudella jo pitkään, mutta uudet kilpailulakit EU: ssa sekä uudet kilpailulakeja ja tutkimuksia Yhdysvalloissa viime viikolla ovat huipentuma lainsäätäjien pitkäaikaisiin huoliin. ja sääntelyviranomaiset.

Hallituksen suhtautuminen noihin valtaviin teknologiayrityksiin ja salaukseen on, kuten aina, avoin kysymys. Minusta on aina vaikuttanut, että erityisesti kuluttajatietojen käyttöä ja monopolistisia käytäntöjä koskevissa kysymyksissä salausalan suurin osa hyötyy siitä, että lainsäätäjät tutkivat valtavia alustoja. Solmuille jaettu avoimen lähdekoodin ohjelmisto välttää tällaiset ongelmat käyttämällä pikemminkin teknisiä kuin laillisia työkaluja.

Coinbase johtaa maksun julkistamiseen

Eilen johtava salauspörssi Coinbase ilmoitti työskentelevänsä Securities and Exchange Commissionin kanssa edistyäkseen ottamalla yrityksen julkisen.

Yritys ilmoitti toimittaneensa luonnoksen S-1-lomakkeesta, joka vaaditaan julkisen kaupankäynnin aloittamiseksi. Tämä lomake on kuitenkin luottamuksellinen, joten yksityiskohdat ovat vastaavasti rajalliset, ja yritys on ylläpitänyt tunnetusti tiukkaa alusta siltä osin kuin mahdolliset yleisön tietovuodot – varsinkin julkisuudesta.

Yksi salaisuuden suurimmista nimistä, Coinbase, on jo pitkään ollut merkittävä ehdokas ensimmäiselle todelliselle salauksen IPO: lle. Kiinalainen kaivosyritys Canaan Creative onnistui viime vuonna eriskummallisessa julkisuudessa Nasdaqissa, mutta ei ole tehnyt siitä erityisen ylpeä. Toisaalta Coinbase on monin tavoin tyypillinen San Franciscon tekninen yksisarvinen, jolla on pitkäaikainen maine noudattaa tiukemmin Yhdysvaltain määräyksiä kuin monet salausluvut haluaisivat.

Samaan aikaan rekisteröintiluonnos on tällä hetkellä SEC: n käsissä. Parhaisina aikoina komission tiedetään pysähtyvän salauspäätöksissä. Äskettäinen listautumisannin kasvu on saattanut vetää Coinbasea julkistamaan työnsä S-1: n suhteen, mutta loman lähestyessä ja lukuisien aikataulutettujen vaihtojen aikana SEC: n johdossa Coinbase-listautumisanti ei todennäköisesti leviä meihin.

Ei aivan Nottinghamin sheriffi: Robinhood vaikeuksissa arvopaperimarkkinavalvojien kanssa

Robinhood on löytänyt itsensä laillisesta tukosta, joka kulkee perinteisen osakekaupan välittäjän ja romuttavan fintechin välillä..

Tällä viikolla Robinhood maksoi SEC: lle 65 miljoonaa dollaria maksamaan maksut, jotka yritys oli johtanut asiakkaita harhaan siitä, kuinka hyvään kauppaan he saivat “palkkiotonta” alustaa. Kuten monien SEC-toimien kohdalla, nämä syytökset liittyvät vanhoihin rikkomuksiin, jotka ovat peräisin vuosina 2015–2018. SEC: n lainvalvontalaitteistoon päästään jonkin aikaa.

Robinhoodille pahaenteisempi voi olla vireillä oleva asia Massachusettsin arvopaperisääntelyviranomaisilta, joka ilmeisesti kyseenalaistaa sen, kuinka kaupankäynti “esitetään jonkinlaisena pelinä, jonka saatat pystyä voittamaan”.

Robinhoodin vetovoima on aina ollut siinä, miten se tekee sijoittamisesta yksinkertaista ja lähestyttävää. Se markkinoi itseään erityisesti nuorille, joista monilla voi olla nolla kokemusta investoinneista, mutta jotka arvostavat investointien, mukaan lukien osakkeiden ja kryptovaluuttojen, pelaamista. Oikeudellinen vastalause sijoitusystävällisyyden tekemiselle näyttää olevan melko eksistentiaalinen uhka Robinhoodin liiketoimintamallille. Mutta tässä tapauksessa taas ei ole tapahtunut mitään.

Liittovaltion kauppakomissio haluaa vastauksia sosiaalisen median voimakkailta lyöjiltä

FTC lähetti äskettäin tilaukset yhdeksälle suurimmalle sosiaalisen median alustalle ja vaati vastauksia siihen, mitä he tekevät käyttäjätiedoilla.

Vaikka FTC: n mukaan tilaukset eivät kuulu mihinkään aktiiviseen tapaukseen, ja komissiolla on valtuudet pyytää yrityksiä koskevia tietoja, toiminta on osa epäilyksen nousua kohti suuria alustoja.

Kuten edellä mainittiin, ja kuten Cointelegraph on aiemmin raportoinut, sosiaalisen median kaupallistamisen takana oleva mysteeri on ehkä sen kaikkein tuomittavin piirre. Tietojen maltillista käytäntöä koskevissa riidoissa – jotka nousivat kuumetta vuoden 2020 presidentinvaalien aikaan – paljasti melko aukko keskustelussa. Kukaan ei tiedä, miten nämä alustat tekevät päätöksiä, jotka vaikuttavat siihen, mihin miljardit käyttäjät näkevät. Toimitusjohtajat voivat syyttää algoritmeja, joita he voivat pitää luottamuksellisina teollisuuden suojauksessa.

Vaikka FTC ei julkista näiden tilausten tuloksia, ei ole epäilystäkään siitä, että olemme todistamassa merimuutosta siitä, mistä jättimäinen sosiaalinen media voi päästä eroon.

Lue lisää

AEI: n Bronwyn Howell ottaa huomioon CBDC: t ja heidän paikkansa rahan tulevaisuudessa.

Asianajajat BakerHostetlerille hajota Telegram ICO -tapaus.

Kirjoittaja Brookingsille, Tarah Wheeler selittää äskettäisen hakkeroinnin useille Yhdysvaltain virastoille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map