Laki dekoodattu: Uudet uhat itsensä huoltajuudelle muotoutuvat Yhdysvalloissa, 27. marraskuuta – joulukuu. 4

Joka perjantai Law Decoded tarjoaa analyysin viikon kriittisistä tarinoista politiikan, sääntelyn ja lain aloilla. 

Toimittajan huomautus

Usean viikon ajan Yhdysvalloissa on levinnyt huhuja siitä, että valtiovarainministeriö Steven Mnuchinin johdolla suunnittelee jonkinlaista sääntelyä, jolla kielletään tai rajoitetaan ankarasti itse ylläpitämiä kryptovaluutta-lompakoita..

Valtiokonttori ei ole antanut julkisia lausuntoja näiden huhujen tueksi, mutta ne ovat riittävän sinnikkäitä ja kattavia, jotta niihin olisi syytä kiinnittää huomiota. Laajemmassa talousuutisjaksossa sihteeri Mnuchin on tällä hetkellä paljon tarkemmassa tarkastelussa suunnitelmiensa mukaan palauttaa lähes puoli biljoonaa dollaria käyttämättä jääneitä varoja maaliskuun CARES-laista yleiseen rahastoon vuoden loppuun mennessä, jonka hallinto Joe Biden tarvitsee kongressin hyväksynnän pääsyyn. Hän on myös matkalla ulos ovesta, joten hän on oikeastaan ​​vain asettamassa välilehtiään tässä vaiheessa.

Mahdollinen valtiovarainministeriön sääntely ei ole ainoa salausuhan uhka horisontissa tällä viikolla, mutta se on mielenkiintoinen kysymys. Ilman omien huoltajien lakisääteisiä puolustuksia ja kongressin suojaamattomia lompakoita ei ole mitään, mikä estäisi valtiovarainministeriön tilausta pitämästä laillista painoa ainakin jonkin aikaa. Minulla ei ensinnäkään ole uskoa valtiovarainministeriön teknologiaan, jolla voin tosiasiallisesti panna täytäntöön esteetön lompakko. Kuitenkin, jos osastolla on laillinen oikeus nostaa kanne Coinbasesta tai Krakenista tai Geminiistä kaupankäynnin yhteydessä suojaamattomilla lompakoilla, ei ole epäilystäkään siitä, että tällainen liike aiheuttaisi koko markkinoiden jäätymistä.

Sota pysyviä kolikoita vastaan?

Torstai-iltana edustaja Rashida Tlaib (D-MI) esitti uuden lakiesityksen, joka pakottaisi rahapelimiehet noudattamaan pankkisääntöjä.

Tlaibin ilmoitettu logiikka oli “lukuisat esteet pääsyyn ja hyödyntämiseen valtavirran rahoituslaitoksissa”, joka oli saanut monet matalan ja keskitulotason ihmiset etsimään vaihtoehtoja, kuten stablecoins, mikä Tlaibin ilmoituksen mukaan voi hyödyntää näitä ihmisiä – mikä ei ole epäreilua , mutta ehdotettu ratkaisu nykyisen rahoitusjärjestelmän vaatimusten toistamiseksi näyttää asettavan nuo ihmiset takaisin lähtökohtaan.

Laskun kohtasivat välittömät, laajamittaiset tuomiot cryptocurrency -yhteisön kaikilta puolilta, mikä kritisoi kiivasti lainsäädäntöä salauksen potentiaalin laiminlyömisestä pankkitilille ja myös solmunoperaattorien näennäisen pitämisestä samoina kuin rahansiirtäjät.

Tlaib ja sponsorit Stephen Lynch (D-MA) ja Jesús García (D-IL) ovat kaikki talon rahoituspalvelukomiteassa, joka on ollut Facebookin Diemin (synt. Libra) kanssa ristiriitojen ja liittovaltion laajentamista koskevan lainsäädännön etulinjassa. maksut COVID-19-pandemian jälkeen. Tämän lakiesityksen todelliset kertoimet ovat vähäisiä, varsinkin kun otetaan huomioon, että uusi kongressi on koolle. Mutta näyttää siltä, ​​että se kuuluu näiden komitean jäsenten laajempaan kertomukseen, että he aikovat pitää yksityissektorin salauksen innovaatiot tiukassa hihnassa, mikä on melko ennakoivaa.

Facebookin Vaaka, alias Diem

Kiistanalaisista stablecoineista puhuen, Libra Association on vaihtanut nimensä Diem Associationiksi viikon alusta.

Vanha sääntö on, että et saa valita omaa lempinimeäsi. Hämmentäviä kuvia uuden päivän noususta, siirtyminen Diemiin tulee sen jälkeen, kun Vaaka vietti ensimmäisen puolitoista vuotta kehityksestään sääntelyviranomaisten järkyttyessä. Myöhemmin yhdistys varastoi johtoryhmänsä vaatimustenmukaisuuden ammattilaisia. Mutta on melko selvää, että nimenmuutos on suurelta osin PR-toimenpide aloitteen etäisyyden takaamiseksi varhaisista kamppailuista.

Viime keväänä julkaistun Facebookin Libra-ilmoituksen lisäksi Libra-yhdistykselle annettiin skeema, joka teoreettisesti hajottaisi auktoriteetin pois Facebookista 100: een yhdistyksen yritysjäseneen, jotka tekisivät päätökset äänestämällä. Mutta kukaan ei ostanut sitä. Kongressi veti Mark Zuckerbergin vastaamaan projektiin. Otsikot tunnistavat sen edelleen “Facebookin vaaka”.

Sveitsin yritysrekisteri – jossa Vaaka perustuu – ei ole vielä muuttanut Libra Associationia Diem Associationiksi. Mutta siitä huolimatta on mielenkiintoista nähdä, kuinka tehokas muutos loppujen lopuksi on. Se riippuu viime kädessä siitä, kuinka unohdetut sääntelyviranomaiset ovat ja kuinka paljon vetoa ensimmäinen dollarin sidottu Diem-merkki voi noutaa käynnistettäessä.

SEC: n FinHub saa päivityksen

Eilen Securities and Exchange Commission ilmoitti, että innovaatioiden ja rahoitustekniikan strategisesta keskuksesta eli FinHubista on tulossa erillinen toimisto.

Useimmilla ihmisillä on hyvin vähän syytä tietää, mitä tuo itsenäisyys tarkoittaa. Se ei tarkoita, että FinHub olisi menossa roistoksi, mutta se tarkoittaa, että toimisto on samalla tasolla muiden kanssa, kuten kansainväliset asiat tai vaatimustenmukaisuus ja tarkastukset.

Vuodesta 2018 lähtien FinHub on ollut käyntipaikka finanssiteknologiayrityksille, jotka haluavat ottaa yhteyttä Securities and Exchange Commissioniin, mutta se on aina ollut yritysrahoitusosastossa. FinHubin johtaja Valerie Szczepanik, joka on aiemmin raportoinut yritysrahoitusjohtaja William Hinmanille, tulee nyt olemaan oma johtaja, raportoimalla SEC: n puheenjohtajalle.

Kuten suurella osalla siitä, mitä sääntelyviranomaiset kohtaavat nimettyjen vaihtuvuuden kohdalla, tällä on keskeneräisiä asioita. Sekä Hinman että SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton lähtevät pian. Se, että he pitivät rakennemuutosta uusien teknologioiden korostamiseksi SEC: ssä, on syytä pitää huolta ennen lähtöä, on sinänsä merkittävä. On melko vaikea kumota tällaista institutionaalista muutosta, kun se on tapahtunut.

Lue lisää

Kolikkokeskuksen Peter Van Valkenburgh lausutaan lukemattomia asioita STABLE-lain kanssa.

Kirjoittaminen Atlantin neuvostolle, Hung Tran väittää digitaalisen juanin edessä on pitkä tie, ennen kuin se uhkaa vakavasti dollarin määräävää asemaa.

David Zaslowsky asianajotoimistosta Baker McKenzie blogeja salausyhteisön vastauksesta STABLE-lakiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map