Maailman talousfoorumi esittelee keskuspankin digitaalisen valuutan viitekehyksen

Maailman talousfoorumi (WEF) – yhdessä joidenkin maailman suurimpien keskuspankkien kanssa – on luonut keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) päätöksentekijän työkalupaketin.

Mukaan ilmoitus 22. tammikuuta työkalupakki on WEF: n yritys auttaa päättäjiä ymmärtämään, olisiko CBDC: n käyttöönotto hyödyllistä, ja ohjaamaan heitä sen suunnittelussa.

WEF kehitti kehystä yhteistyössä sääntelyviranomaisten, keskuspankkitutkijoiden, kansainvälisten järjestöjen ja yli 40 laitoksen asiantuntijoiden kanssa. Maailman talousfoorumin lohkoketjun ja hajautetun kirjanpitotekniikan (DLT) johtaja Sheila Warren selitti:

“Ottaen huomioon keskuspankkien kriittisen roolin maailmantaloudessa, kaikilla keskuspankkien digitaalisen valuutan käyttöönotolla, mahdollisesti myös blockchain-tekniikalla, on syvällinen vaikutus kotimaassa ja kansainvälisesti. […] On välttämätöntä, että keskuspankit etenevät varovaisesti ja analysoivat tarkasti mahdollisuuksia ja haasteita. “

Thaimaan keskuspankin pääjohtaja Veerathai Santiprabhob sanoi, että laitos edistyi hyvin omassa CBDC-hankkeessa nimeltä Project Inthanon. Äskettäin alkoi levittää raportteja siitä, että Hongkongin ja Thaimaan keskuspankit ovat siirtyneet lähemmäs yhteisen rajat ylittävän maksun CBDC: n toteuttamista. Hän selitti, kuinka työkalupakki on hyödyllinen pankin digitaalisen valuutan jatkuvalle kehitykselle:

“Kokemuksemme perusteella meidän on tunnistettava kompromissit käyttötapausten hyötyjen ja niihin liittyvien riskien välillä eri ulottuvuuksilla. Tässä Policymaker Toolkit voisi tarjota hyödyllisen kehyksen CBDC: n käyttöönotolle. “

Bahrainin keskuspankin pääjohtaja Rasheed M.Al Maraj ilmoitti, että hänen ohjaamansa laitos pilotoi WEF: n työkalupakettia sanoen: “Toivomme, että se tarjoaa mahdollisuuden oppia, kasvaa ja sopeutua neljännen teollisen vallankumouksen muutoksiin. . ”

Digitaalisen valuutan edut ja haitat

puitteet tunnustaa, että CBDC voi muun muassa parantaa rajat ylittävien pankkien välisten maksujen kustannuksia ja nopeutta sekä vähentää toimitus- ja vastapuoliriskejä. WEF toteaa, että digitaalinen valuutta voi myös parantaa taloudellisten tietojen siirtämistä ja raportointia sekä parantaa jäljitettävyyttä fyysiseen käteiseen verrattuna.

Paperi myöntää, että ennen CBDC: n harkintaa on harkittava muita ratkaisuja taloudelliseen kitkaan. Digitaalinen valuutta ei välttämättä tuota lisäarvoa kotimaisissa pankkienvälisissä maksuissa, jos jo käytössä on tehokas järjestelmä.

Työkalupakki toteaa myös, että digitaalisen valuutan käyttöönotto vaatii huomattavia investointeja kyberturvallisuuteen ja järjestelmän sietokykyyn, ja että siihen liittyy mahdollisia riskejä:

“Luo merkittäviä taloudellisia riskejä, mukaan lukien: 1) pankkien irtautumisriski, joka voi vähentää pankkien voittoja ja luotonantoa; 2) digitaalisen pankin riski, koska tallettajat voivat nopeasti muuttaa kaupalliset pankkitalletukset CBDC: ksi. “

Toolkit erottaa erityyppiset CBDC: t

WEF: n puitteissa CBDC: t on jaettu kolmeen luokkaan: vähittäiskauppa, tukkumyynti ja hybridi. Ensimmäisessä luokassa muut kuin finanssialan käyttäjät voivat pitää digitaalisia valuuttatilejä, kun taas toinen on sähköinen järjestelmä, joka antaa pääsyn keskuspankin varantoon, jota liikepankit ja muut rahoituslaitokset voivat käyttää pankkienvälisiin ja arvopaperikauppoihin..

Hybridi-CBDC: t antavat rahoituslaitoksille, joilla ei yleensä ole pääsyä keskuspankin talletusmahdollisuuteen, pitää siinä varauksia. Tämä mahdollistaisi näiden organisaatioiden vahvemmat suojatoimet ja valvonnan sekä parantaisi eri maksujärjestelmien yhteentoimivuutta WEF: n mukaan.

Asiakirjassa selitetään, että DLT-pohjaisen CBDC: n tapauksessa keskuspankki säilyttäisi täyden valvonnan digitaalisen valuutan liikkeeseenlaskusta:

“[Keskuspankki] voisi siirtää tapahtumien hyväksynnän hajautetummalle verkolle, joka todennäköisesti koostuu säännellyistä rahoituslaitoksista. Tapahtumien hyväksyminen voisi tapahtua keskuspankin määrittelemän ennalta määritetyn yksimielisyysprosessin mukaan, joka voi sisältää keskuspankille liittyviä etuoikeuksia, kuten tapahtuman veto-oikeudet tai näkyvyys. On myös mahdollista kehittää DLT-järjestelmä, jossa keskuspankki on ainoa vahvistava solmu, mutta silti se hyötyy muista DLT: hen liittyvistä eduista. “

Stablekiinien vaikutus CBDC-kehitykseen

CBDC: n kehittämistä koskevat maailmanlaajuiset ponnistelut ja keskustelut ovat yhä yleisempiä. Monet uskovat, että vakiomallit – ja erityisesti Facebookin vaaka – olivat herätyskellona keskuspankeille ymmärtämään, että digitaalisena aikakautena yleisö odottaa halpoja ja välittömiä digitaalisia maksuja.

Aiemmin tässä kuussa Euroopan keskuspankin puheenjohtaja Christine Lagarde sanoi myös tukevansa pankin aktiivista osallistumista CBDC: n kehittämiseen, erityisesti nopeammien ja halvempien rajatylittävien maksujen kysynnän tyydyttämiseksi..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map