Nigerian huijarit käyttivät BTC- ja Gemini Exchange -sifonia miljooniin

Kaksi nigerialaista jetettäjää, jotka täyttivät Instagram-tilinsä kuvilla näennäisestä varallisuudestaan, luovutettiin Dubaissa Yhdysvaltoihin. FBI: n mukaan he pystyivät muuntaa miljoonia dollareita Bitcoiniin (BTC) Gemini-vaihdon kautta.

Transaktiotiedot Bitcoin-osoitteelle 16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn. Lähde: Crystal Blockchain

Transaktiotiedot Bitcoin-osoitteelle 16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn. Lähde: Kristallilohkoketju

Nämä kaksi ovat Olalekan Jacob Ponle, joka tunnetaan myös nimellä “Mr. Woodbery ”ja“ Mark Kain ”sekä Ramon Olorunwa Abbas, jotka käyttivät aliaksia” Ray Hushpuppi ”ja“ Hush ”. FBI: n valitus keskittyi entisen toimintaan ja siihen, miten hän käytti Bitcoinia varastettujen varojen siirtämiseen.

Yrityssähköposti kompromissi – 1500 BTC

FBI: n mukaan Ponle ja hänen kumppaninsa olivat mukana järjestelmässä, joka tunnetaan nimellä yrityssähköpostin kompromissi tai BEC. Rikollinen saisi pääsyn lailliseen yrityksen sähköpostitiliin ja manipuloi sitten yrityksen työntekijöitä siirtämään yrityksen varoja rikollisen pankkitilille. Valituksessa väitetään, että Ponle ja hänen rikoskumppaninsa huijaivat amerikkalaisia ​​yrityksiä kymmenillä miljoonilla dollareilla muuntamalla 6,5 ​​miljoonaa dollaria 1500 BTC: ksi:

“Alustava lohkoketjuanalyysi osoittaa, että PONLE sai vähintään 1 494 71 506 296 näihin BEC-järjestelmiin liittyvää bitcoinia, jonka arvo oli noin 6 599 499,98 dollaria tulojen saamisen aikaan.”

Valituksen mukaan on selvää, että Ponle ei ollut kovin huolestunut kappaleidensa peittämisestä Bitcoin-verkossa, koska hän on käyttänyt samaa osoitetta (16AtGJbaxL2kmzx4mW5ocpT2ysTWxmacWn) vuodesta 2014, vaikka valitus keskittyy hänen laittomaan toimintaansa vain vuoden 2019 ajan..

Gemini Exchange

Kaksoset olivat rikollisten suosikki vaihto. Tämä saattaa tuntua yllättävältä, kun otetaan huomioon, että vaihtoa pidetään yhtenä alan vaatimusten mukaisimmista. Tämä valinta voidaan kuitenkin selittää sillä, että syytetty tarvitsi Yhdysvalloissa sijaitsevaa pörssiä, joka palvelee yrityksiä.

15. helmikuuta 2019 Ponlen osakkuusyritys vahvisti, että 2 149 000 dollaria oli talletettu onnistuneesti Geminiin ja muunnettu BTC: ksi.

Keskustelu Ponlen ja hänen kumppaninsa kanssa 15. helmikuuta 2019 tapahtumasta

Keskustelu Ponlen ja hänen kumppaninsa kanssa 15. helmikuuta 2019 tapahtumasta

Nämä liiketoimet, kun niitä seurataan Bitcoin-lohkoketjussa, olivat kumpikin 340 ja 261 BTC, yhteensä 601 BTC. Tuolloin Bitcoinin hinta oli noin 3500 dollaria.

Kaksi Bitcoin-tapahtumaa Geminiiltä vaihtaa Ponlen osoitteeseen. Lähde: Crystal Blockchain

Kaksi Bitcoin-tapahtumaa Geminiiltä vaihtaa Ponlen osoitteeseen. Lähde: Kristallilohkoketju

FBI tunkeutuu Ponlen sisäpiiriin

Toinen tapahtuma tapahtui 17. tammikuuta 2019, jolloin Ponlen avustaja muutti 119 000 dollaria 33,13 BTC: ksi – FBI: n valituksessa virheellisesti sanotaan sen sijaan 3,13. Tämä tapahtuma on peräisin tuntemattomasta osoitteesta, mutta se on yhden hypyn päässä toisesta amerikkalaisesta pörssistä – Krakenista. Vaikka jälkimmäistä ei mainita valituksessa.

Heinäkuussa FBI pystyi tunkeutumaan Ponlen sisempään ympyrään, kun agentti alkoi kommunikoida Ponlen kanssa verkossa käyttäen samaa kahvaa, jota yksi hänen yhteistyökumppaneistaan ​​oli aiemmin käyttänyt. 9. syyskuuta 2019 Ponlen ja hänen kumppaninsa keskusteltiin 5 miljoonan dollarin muuntamisesta Bitcoiniksi.

Keskustelu Ponlen ja hänen kumppaninsa kanssa 9. syyskuuta 2019 tapahtumasta

Keskustelu Ponlen ja hänen kumppaninsa kanssa 9. syyskuuta 2019 tapahtumasta

Ponlelle tuntematon, tällä kertaa se oli FBI-agentti keskustelun toisessa päässä. Vaikka valituksessa ei täsmennetä sitä, tätä tapahtumaa ei oletettavasti koskaan tapahtunut, koska mitään liittyvää tapahtumaa ei voida tunnistaa ”16AtGJ BTC Wallet” -sovellukseen.

Lunastaminen LocalBitcoinin kautta & Huobi

Kun Gemini oli vaihto valinta varastetun fiatin muuntamiseksi Bitcoiniksi, LocalBitcoins ja Huobi olivat edullisia vaihtoehtoja kassaamiseen. Crystal Blockchainin mukaan 577 BTC tyhjennettiin ensimmäisen ja 539 BTC jälkimmäisen kautta. Molempia on aiemmin kritisoitu löyhistä KYC-menettelyistä.

Ponle ja hänen kollegansa Abbas elivät näyttävän rikkaan elämän paraaten äskettäin hankittuja omaisuuksiaan Instagramissa. Yhdessä viimeisistä viesteistä, Ponle kehotetaan hänen seuraajansa varallisuuteen liittyvää syyllisyyttä vastaan:

“TÄYTÄT TYÖTYÖN HYÖDYKKEITÄ &# 128153; Älä anna ihmisten antaa sinun tuntea syyllisyyttä hankitusta varallisuudesta, etenkin kun maksat verellä, hikillä ja kyynelillä, että sinulla on asioita, joita pidetään ostamattomina. “

Ponlen Instagram-viesti. Lähde: Instagram

Ponlen Instagram-viesti. Lähde: Instagram

Nyt tuomioistuin selvittää hänen syyllisyytensä.

Gemini kieltäytyi kommentoimasta tilannetta, vaikka heidän edustajansa kertoi Cointelegraphille, että vaihto käyttää ketjuanalyysiä riskien seuraamiseen.

FBI hylkäsi Cointelegraphin kommentointipyynnön.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map