Partisaani kaatuu pimennykseen 230 §: ssä senaatin kuulemistilaisuudessa sosiaalisen median jättiläisistä

Senaatin kauppakomitean perjantaina pidetyssä kuulemistilaisuudessa Facebookin, Twitterin ja Googlen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtajat ovat todellinen ampumaryhmä puolueellisista syistä johtuvasta kahdenpuolisesta vihasta. Mutta vaikka republikaaneilla ja demokraateilla on erilaiset otteet alustoihin, kaikilla on selvästi verta. 

Tämänpäiväisessä kuulemistilaisuudessa keskityttiin teoriassa keskittymään 230 §: ään, joka on osa Communications Decency Act -lain osaa, joka on historiallisesti auttanut suojaamaan verkkosisällön isäntiä julkaisijoiden vastuulta. Varsinainen kuulustelu päätyi kuitenkin ensisijaisesti poliittiseen dunkingiin.

Monet jäsenet kommentoivat kuulemistilaisuuden nopeutta, mikä vastasi selvästi siihen, että kansalliset vaalit ovat tiistaina. Kolme toimitusjohtajaa – Mark Zuckerberg, Jack Dorsey ja Sundar Pichai – näkyivät kaikki etänä, mutta se tapahtui haasteen uhan jälkeen. Demokraatti senaattori Richard Blumenthal seurasi republikaaneja valiokunnassa yrittääkseen vaalia viime hetken vaaleja:

“Olen kauhistunut siitä, että republikaanikollegani pitävät tätä kuulemispäivää ennen vaaleja, kun he näyttävät haluavan kiusata ja lyödä täällä olevia alustoja yrittäen kallistaa niitä kohti presidentti Trumpin suosiota. Ajoitus tuntuu selittämättömältä paitsi käytännössä pelin viitteelle. “

Senaattori Brian Schatz (D-HI) meni pidemmälle: “Meidän on kutsuttava tätä kuulemista sellaiseksi kuin se on: se on huijaus.”

Samaan aikaan republikaanit, kuten Ted Cruz, joka hävisi Donald Trumpille presidentin esivaaleissa vuonna 2016, kuvasivat Twitterin poistaneen New York Postin väitetystä korruptiosta demokraattisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin pojan todisteena siitä, että he sensuroivat konservatiivisia kertomuksia. Cruz sanoi:

“Kolme todistajaa, jotka ovat tänään edessämme, ovat mielestäni yhdessä mielestäni suurin uhka sananvapaudelle Amerikassa ja suurin uhka vapaille ja oikeudenmukaisille vaaleille.”

Vuoden 2016 vaalien jälkeen varsinkin Facebook on pudonnut kaukana demokraattisten kongressin jäsenten suosiosta. Monet pitävät Donald Trumpin voittoa venäläisillä väärillä tiedoilla alustalla sekä käyttäjätietojen myynnillä Trump-kampanjalle. Ottaen huomioon salaliittoteorioiden jatkuvan levityksen ja äärioikeistolaisten rekrytointien alustalla, demokraatit ovat painostaneet Facebookia tekemään enemmän sisällön maltillisuutta.

Sillä välin presidentti Trump ja oikeusministeriö keinona näille alustoille jäävät vastuuseen sisällön maltillisuudesta. Tässä on harvinainen alue, jossa kaikki näyttivät olevan samaa mieltä. Nämä käyttöympäristöt eivät julkista mitään ehdotuksiaan käyttävistä algoritmeista, ja niiden uusista sisällönvalvontakäytännöistä on saatavilla hyvin vähän tietoja.

“Kohtuulliset käytännöt, joita käytetään sisällön tukahduttamiseen tai vahvistamiseen, pysyvät mustana laatikkona yleisölle”, sanoi senaattori John Thune (R-SD). “Poikkeuksellisen salaisuuden takia, jolla alustat suojaavat sisällön maltillisuutta, on ollut mahdotonta todistaa tavalla tai toisella, onko poliittista puolueellisuutta todella olemassa.”

Thune on Schatzin rinnalla sponsori, jonka tavoitteena on lisätä vastuullisuutta sosiaalisen median sisältökäytäntöihin samalla kun se toimii jakson 230 rajoissa. Muut ovat kelluvia aggressiivisemmilla säännöksillä sisällön puolueellisesta poistamisesta..

Mutta ainakin yksi johtaja blockchain-pohjaisessa sosiaalisessa mediassa huomautti, että omistettu hallinta haut ja sisältöehdotuksia suorittavien algoritmien suhteen ei ole vastuussa, koska kukaan ei koskaan näe niitä. Tämän, Mindsin toimitusjohtaja Bill Ottman sanoo, mitä voisit itse asiassa muuttaa perusteellisesti lainsäädännöllä:

“Algoritmien on oltava avoimen lähdekoodin. Jos algoritmit eivät ole avointa lähdekoodia, kukaan ei voi mitenkään tietää, pelaavatko he suosikkeja. Joten se on asetus, josta olisi todellakin hyötyä kaikille, koska kysymys ei ole niinkään siitä, onko haku osa monipäätistä hirviötä, joka on Google, pikemminkin, voimmeko tarkastaa haun? “

Cointelegraph on aiemmin spekuloinut, voisivatko jatkuvat hyökkäykset Big Techiä vastaan ​​lopulta työntää. Ottman ehdotti, että algoritmien tekeminen avoimeksi lähdekoodiksi mahdollistaisi julkisen vastuun jatkuvuuden samalla tavalla kuin salaus toimii.

Kaikkien näiden valitusten taustalla on tietoisuus näiden alustojen voimasta. Niistä on tullut kriittisempi julkiselle keskustelulle kuin kukaan olisi voinut ennustaa 90-luvun puolivälissä, kun § 230 syntyi. Facebook, Twitter ja Google ovat johtavia tietolähteitä monille yhdysvaltalaisille äänestäjille, minkä joidenkin mielestä he ovat käyttäneet syöttämään omaan kokoonsa. Zuckerberg, Pichai ja Dorsey kilpailusääntöjen rikkomisesta heinäkuussa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map