Rahoitus määritelty uudelleen: Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä? 6. – 13. Tammikuuta

Finance Redefined on Cointelegraphin uutiskirje, joka keskittyy DeFi: n uusimpiin tapahtumiin ja trendeihin, jaetaan tilaajille joka keskiviikko.

Tällä viikolla halusin tuoda esiin Andre Cronjen äskettäisen tunnustuksen Mediumissa, joka laukaisi melkoisen keskustelun ja melko vähän suolaa Uniswap-tiimin jäseniltä. Tämä erityinen sylki tapahtui, koska hän valitti kehittäjistä vain haaroittavan jonkun toisen koodia ja käynnistävän sen itse. Niille, jotka eivät ole tietoisia ironiasta, tämä on periaatteessa se, mitä SushiSwap, Yearn-ekosysteemin jäsen, teki alun perin Uniswapille.

Vielä tärkeämpää on, että Cronje valitti myös siitä, mitä hän kokee oikeutetuksi DeFi-yhteisöksi, ja käsitteestä antaa rahakkeita pois ilman perustajan osuutta.

Cronjen väite voidaan tiivistää seuraavasti: DeFi-käyttäjät ovat suurimmaksi osaksi keinottelijoita, joille maksetaan projektien käytöstä, ja näkevät hintatoiminnan viimeisenä merkkinä menestyksestään. Ei ole väliä minkälaista työtä kehittäjä tekee, yhteisö välittää aina vain nousevasta määrästä ja pitää kehittäjän henkilökohtaisesti vastuussa, jos se ei tee niin.

Lopuksi Cronje varoittaa antamasta rahakkeita. Yearnin kehityskustannukset ylittävät ilmeisesti hänen harjoittamiensa muutaman rahakkeen arvon. Pohjimmiltaan satoja miljoonia dollareita houkuttelevan tuotteen lanseeraaminen teki hänestä köyhemmän.

Vaikea miellyttää yhteisöä

Cronjen luokittelua DeFi-yhteisöön voidaan soveltaa koko salausekosysteemiin. Uskon myös, että se on vain luonnollinen seuraus siitä, että on olemassa rahakkeita rikastumiseen. Haluatko koskaan liittyä Discord- tai Telegram-keskusteluun esimerkiksi Bank of America -palveluun? Costco? Coca-Cola?

On ehdottomasti joitain ihmisiä, joilla on hauskaa olla tekemisissä näiden valtavien tuotemerkkien kanssa. Kaiken kaikkiaan ilman taloudellista osuutta yrityksestä et todellakaan välitä siitä, mitä se tekee päivittäin tai kuukausittain. Luuletko, että Swiftin, pankki-infrastruktuurin kerroksen takana voisi koskaan olla innostunut yhteisö? Ei? Heitä merkki, joka voi tuottaa valtavia voittoja ja puomi, sinulla on Swift Army.

Epäilen, että Cronjen valitukset ovat aiheuttaneet päinvastaisen perhe-elämän puolueellisuuden. Suurin osa merkkien haltijoista on apaattisia, kun hankinta on hyvää, mutta suuret tappiot saattavat turhauttaa heitä niin paljon, että he voivat alkaa tuulettaa kehittäjien kanssa.

Riskipääomasijoitus

Ammatilliset sijoittajat ovat eri rotu kokonaan. Hyvä pääomasijoittaja ei koskaan jätä huomiotta tai jättää hyvittämättä kohdeyrityksen tiimiä heidän menestyksestään. Heillä on myös todennäköisesti kokemusta siitä, että hinta ei ole yhtä suuri kuin perustekijät, mikä tarkoittaa, että he laajentavat tukea hankkeisiin, joihin he uskovat, vaikka tappiot kasvavat.

Cronjen taloudellisesta tilanteesta on vielä yksi tärkeä opetus ammattimaisilta sijoittajilta. Toisin kuin useimmat ihmiset odottavat, pääomasijoittajat haluavat perustajille usein korkeat palkat ja runsaan oman pääoman. He sijoittavat viime kädessä projektin takana oleviin ihmisiin – viimeinen asia, jonka he haluavat, on kehittäjien huolehtia vuokran maksamisesta, kun heidän on omistettava 110% ajastaan ​​käynnistykseen.

Ideat, kuten oikeudenmukainen laukaisu, ei kaivoksia, yhteisön omistus jne., Kuulostavat hyvältä paperilla, mutta käytännössä ne eivät välttämättä ole aivan yhtä tehokkaita kuin ihmiset ajattelevat. Täältä löytyy varmasti tasapaino, koska ahneet perustajat ovat yhtä haitallisia hankkeen onnistumiselle. Mutta en usko, että vauvan heittäminen kylpyveden kanssa on vastaus.

Yearn-yhteisö saattaa viime kädessä päättää tarjota Cronjelle valtavan palkan kiittämään häntä jatkuvista ponnisteluistaan, mikä olisi hieno osoitus hajautettujen autonomisten organisaatioiden tehokkuudesta. Mutta tässä päätöksessä korostetaan myös sitä, että yrittäjyyden pyörää ei ole mitään syytä keksiä uudelleen harhaanjohtavan oikeudenmukaisuuden ihanteen tavoittelemiseksi. Pääomasijoittajat voivat olla erittäin arvokkaita, ja perustajien palkitseminen on sekä käytännöllistä että oikeudenmukaista.

Haluaisin sijoittaa mieluummin riskirahoitteiseen hankkeeseen, joka on rehellinen siitä, mitä se on, kuin liittyä johonkin “oikeudenmukaiseen käynnistykseen”, jossa perustaja pääsee vetämään projektia 24 miljoonalla dollarilla (väliaikaisesti).

Muissa uutisissa

  • Yearn-yhteisö keskustelee uudesta YFI: n arvonsieppausmekanismista, joka saattaa potentiaalisesti irrottaa sen osingot.
  • OCC: n Brian Brooks on innoissaan DeFin kyvystä tehdä pankkitoiminnasta avoimempaa.
  • Bancor julkaisee pysyvän tappionsuojaohjelmansa tulokset, mikä osoittaa, että mekanismi on toistaiseksi yli kestävä.
  • Nexus Mutual lisää kattavuuden keskitetyille vaihto-hakkereille Coinbasessa, Krakenissä ja muutamissa muissa.
  • Binance ja Orbs esittävät DeFi-kiihdyttimen.
  • BadgerDAO valmistautuu käynnistämään Ampleforthin kaltaisen Bitcoinin uudelleenlaskennan.
  • SushiSwap paljastaa vaikuttavan vuoden 2021 tiekartan.
  • Warp Finance lisää Chainlink-hintasyötteet estääkseen tulevaisuuden pikalainahyökkäykset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map