Yksinkertaiset vaiheet salauksen pitämiseksi turvassa

Koska kryptovaluuttamarkkinat ovat keskellä suurta härkäajoa, jonka Bitcoin (BTC) lähestyy kaikkien aikojen korkeimpia kohtiaan, salausvaluutan itsevarastoinnin turvallisuusongelmat ovat yhä tärkeämpiä kuin koskaan.

12. marraskuuta Bitcoin – maailman suurin kryptovaluutta markkina-arvoltaan – ylitti 16 000 dollarin kynnyksen ensimmäisen kerran vuoden 2017 rallin laskeutuneen BTC-hinnan jälkeen 20 000 dollarin ATH: lla. Kun se on lyönyt 16300 dollaria, Bitcoin on koskaan ollut tämän hinnan yläpuolella 12 päivän ajan koko historiansa ajan.

Koska Bitcoin istuu nyt korkeimmalla historiallisella tasollaan ja salausyhteisö odottaa lisää ennätyksiä lähitulevaisuudessa, on tärkeää muistaa, että salaustilojen turvallisuus riippuu suuresti käyttäjästä.

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita sen varmistamiseksi, että kryptovaluuttasi, kuten Bitcoin, ovat turvassa näillä härkämarkkinoilla.

1. Käytä paperilompakkoa tai laitteistolompakkoa

Koska Bitcoin sallii lähinnä “olla oma pankkisi”, vastuu salauksen tallentamisesta on pääasiassa käyttäjillä. Salausyhteisön suosittu ilmaisu sanoo “Ei avaimesi, ei sinun Bitcoin”, mikä tarkoittaa, että kuka hallitsee avaimen lauseen lompakkoon, hallitsee siinä olevia kolikoita.

Lompakoita on monenlaisia: ohjelmistoja, laitteistoja ja papereita, joilla kaikilla on erilaiset turvallisuusnäkökohdat.

Kuten nimestään käy ilmi, ohjelmistolompakot perustuvat ohjelmistoihin, joiden avulla käyttäjät voivat käyttää salaustaan ​​asentamalla sovelluksia mobiililaitteisiinsa tai tietokoneelleen. Sellaisena ohjelmistolompakoita on monenlaisia, kuten verkko-, työpöytä- ja mobiililompakoita.

Vaikka ohjelmistolompakot ovat usein ilmaisia ​​ja helppokäyttöisiä, ne eivät ole täysin turvallisia, koska suurin osa niistä on jotenkin yhteydessä Internetiin, mikä voi tehdä niistä alttiita hakkerointihyökkäyksille tai tietoturvaloukkauksille. Käyttäjien tulisi pitää sovelluksensa ajan tasalla mahdollisten rikkomusten riskien vähentämiseksi.

Paperinen salauslompakko on pohjimmiltaan paperiarkki, joka sisältää tulostetun salausosoitteen ja sen yksityisen avaimen QR-koodien muodossa, jotka on luotu paperilompakon verkkosivustojen kautta. Nämä koodit voidaan skannata salaustapahtumien suorittamiseksi. Paperilompakko on erittäin vastustuskykyinen hakkerointihyökkäyksille ja sitä pidetään usein vaihtoehtona kylmävarastolle.

Laitteiston lompakko on toinen hienostunut menetelmä salauksen tallentamiseen, eristämällä käyttäjän yksityiset avaimet Internetistä pitämällä ne offline-tilassa USB-liitetyssä laitteessa. Laitekoteloon, jota kutsutaan myös kylmävarastoksi tai kylmäksi lompakkoksi, liittyy usein lisääntynyt suojaustaso, koska yksityiset avaimet pysyvät täysin offline-tilassa, mikä on suunniteltu tekemään niistä immuuni kaikenlaiselle etähakkeroinnille. Trezoria ja Ledgeria pidetään suosituimpana laitteistolompakon tarjoajana.

2. Tarkista, onko 2FA-vahvistus käytössä

Älä unohda avainasennuksen ylimääräistä suojaustasoa unohtamalla kaksitekijän todennuksen tai 2FA: n käyttöönoton lompakon tilisi suojausasetuksissa. 2FA lähettää uuden salasanapyynnön puhelimeesi tai sähköpostiisi joka kerta, kun kirjaudut lompakkoon. Aktivoimalla 2FA, käyttäjä estää hakkereita saamasta välitöntä pääsyä salauksen lompakon tilille, koska hakkeri tarvitsee myös fyysisen pääsyn käyttäjän puhelimeen tai sähköpostiin.

Google Authenticator on yksi suosituimmista 2FA-sovelluksista, joka tarjoaa käyttäjille kaksivaiheisen vahvistuksen puhelimessa.

3. Älä koskaan jaa yksityisiä avaimiasi

Älä koskaan anna yksityisiä avaimiasi tai siemenlauseesi kenellekään. Näin tekemällä olisit luovuttanut linnan avaimet. Muista, että hyvämaineiset salausyritykset eivät koskaan pyydä sinulta avaimia edes yrittäessään auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia.

4. Varmista, että vastaanottajan lompakko on oikea

Tarkista aina vastaanottajan osoite ennen kuin jatkat tapahtumaa. Yksinkertainen yhden kirjaimen virhe voi ohjata tapahtuman toiseen lompakkoon. Toisin kuin jotkut perinteiset rahoituspalvelut, useimmat salaustapahtumat ovat peruuttamattomia. Jotkut haittaohjelmat pystyvät myös muuttamaan salauksen oikean määränpään, joten tapahtumien yksityiskohtien tarkistaminen ei ole koskaan tarpeetonta.

5. Älä lankea luovutushuijauksiin

Älä koskaan laske tarjouksiin, jotka kuulostavat “Lähetä meille Bitcoin ja saa kaksinkertainen Bitcoin takaisin”. Tämän tyyppinen hyökkäys on Twitterissä melko yleistä, ja hyökkääjät esiintyvät usein julkkiksina, poliitikoina tai salaushenkilöinä lupaamalla kaksinkertaistaa käyttäjän salakirjoituksen.

Koska tämän tyyppinen hyökkäys liittyy usein salauksen uusiin tulokkaisiin, se voi saada vielä enemmän altistumista salauksen lisääntyessä. Heinäkuussa 2020 online-hakkerit onnistuivat keräämään vähintään 12 BTC: tä korkean profiilin hakkeroinnissa Twitter-tileillä, kuten Elon Musk sekä vuoden 2020 Yhdysvaltain presidenttiehdokas Joe Biden.

6. Käytä pienempiä tapahtumia ja erilaisia ​​vaihtoja

Älä lähetä joukkoa salausta yhdessä tapahtumassa, kun sinun on ostettava tai myytävä salaus salauksenvaihdossa. Jos sinun on suoritettava suuri määrä rahaa salauksessa, hajota se paremmin useisiin tapahtumiin varmistaaksesi, että vaihto toimii oikein.

Vaikka kaikki nämä tietoturvakerrokset ja kaksinkertainen tarkistus saattavat tuntua ikäviltä, ​​ne ovat avain varojen turvaamiseen. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map